İstanbul'da Tanzim Satışlar 5 Haziran'a Kadar Devam Edecek

İstanbul'da Tanzim Satışlar 5 Haziran'a Kadar Devam Edecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) açtığı tanzim satış ihalesine göre İstanbul'da tanzim satış 5 Haziran tarihine kadar sürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) açtığı tanzim satış ihalesine göre İstanbul'da tanzim satış 5 Haziran tarihine kadar sürecek. Tanzim satış hizmetinin verilmesi için İBB, bağlı şirketi Beltur'a 8 milyon TL'lik ödeme yapacak. Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz 12 Şubat tarihinde tanzim için iki buçuk aylık bir planlama yapıldığını söylemişti. Yani İstanbul'da tanzim 1 ay uzamış oldu.

3 AYLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Sözcü'de yer alan habere göre, İBB'nin kurduğu ve tartışma konusu olan tanzim satış noktalarının kente maliyeti, 28 Şubat günü "acil" olarak düzenlenen ihalenin sonuçlanması ile ortaya çıktı. "Tanzim satış hizmeti alımı" ihalesi, üç ay için 7 milyon 932 bin 981 liralık teklif sunan İBB şirketlerinden Beltur'un oldu. Beltur ile Mart-Haziran arasını kapsayan üç aylık sözleşme imzalandı.

34 İLÇE 50 NOKTA

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İBB tarafından 11 Şubat'ta 34 ilçede 50 tanzim noktasında satışa başlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen "Enflasyonla Topyekün Mücadele" kampanyasına destek olmak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle İstanbul genelinde sebzeler tarladan alınan fiyata doğrudan vatandaşa sunuldu.

Sebze satışına geçtiğimiz haftalarda elma ile pirinç, nohut ve mercimek de eklendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tanzim satışın faturası da İBB'nin açtığı ihalenin sonucunun açıklanması ile ortaya çıktı. İBB Hal Müdürlüğü, 28 Şubat tarihinde "Tanzim satış hizmet alımı" ihalesine çıkmıştı. 3 aylık işi kapsayan ihalenin yaklaşık maliyeti 7 milyon 997 bin 769 lira olarak belirlendi. İhaleyi 7 milyon 932 bin 981 liralık teklifin sahibi İBB şirketlerinden Beltur kazandı. Beltur ile 7 Mart 2019 tarihinde üç aylık sözleşme imzalandı. Sözleşmenin süresi 8 Mart -5 Haziran tarihleri arasını kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.