'iyi Parti Seçime Girebilecek Mi?' Sorusuna Ysk Başkanı'ndan 'ben De Bilmiyorum' Yanıtı Geldi

'iyi Parti Seçime Girebilecek Mi?' Sorusuna Ysk Başkanı'ndan 'ben De Bilmiyorum' Yanıtı Geldi
Erken seçim kararı sonrası YSK Başkanı Sadi Güven kameralar önünde merak edilen sorulara yanıt verdi.

Erken seçim kararı sonrası YSK Başkanı Sadi Güven kameralar önünde merak edilen sorulara yanıt verdi. İyi Parti'nin seçime girip giremeyeceği yönündeki soruya ise Başkan, " Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan evrakları isteyeceğiz. Şu an ben de bilmiyorum!" yanıtı geldi.

"HER TÜR HAZIRLIĞIMIZ TAMAM"

İşte YSK Başkanı'nın açıklamaları:

TBMM'den milletvekili seçiminin yenilenmesi yönünde yasa çıkmasını bekliyoruz. Bu yasa çıktığı tadirde Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte iki seçimi birlikte yapacağız. YSK olarak biz bir seçim bittiğinde bir sonraki seçimin hazırlığını yaparız. En az iki seçim için hazır malzemelerimiz olur. Şuanda da bu seçim için her türlü hazırlığımız tamam.

"BUGÜN İTİBARİYLE TAKVİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI"

Bugün itibariyle seçim takvimi hazırlıkları başladı. Bir iki gün içerisinde bunu tamalayacağız. TBMM'den yasanın çıkmasını bekleyeceğiz. Ondan sonra da süreci işleteceğiz.

"İYİ PARTİ SEÇİME GİREBİLECEK Mİ?" SORUSUNA İLK YANIT: BEN DE BİLMİYORUM!

("İyi Parti seçime girebilecek mi?" sorusuyla ilgili) Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususu Siyasi Partiler Kanunu 36'ncı maddede yazılı. Bizim içtihatlarımız da bu konuda var. Bu şartları hangi partilerin yerine getirdiğini incelemek için siyasi partilerin kayıtlarını tutan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan evrakları isteyeceğiz. Ve YSK olarak hangi partilerin seçime katılma hakkı olduğunu bu inceleme sonucunda açıklayacağız. Şu an itibariyle benim bilmem de mümkün değil.

TBMM'de Erken Seçim Kararının Alınacağı Gün Belli OlduTBMM'de Erken Seçim Kararının Alınacağı Gün Belli Oldu Erken Seçim Kararı Öncesi Ankara'da Baş Döndüren TrafikErken Seçim Kararı Öncesi Ankara'da Baş Döndüren Trafik Son Dakika! Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısı Sonrası Külliye'de Kritik Zirve: Erdoğan'la GörüştüSon Dakika! Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısı Sonrası Külliye'de Kritik Zirve: Erdoğan'la Görüştü Erken Seçim Zirvesi Sonrası Külliye'den Ayrılan Bahçeli Kurmaylarıyla Bir Araya GeldiErken Seçim Zirvesi Sonrası Külliye'den Ayrılan Bahçeli Kurmaylarıyla Bir Araya Geldi Erdoğan-Bahçeli Zirvesi Öncesi AK Parti'den Erken Seçim Çıkışı: Partiler de GörüşecekErdoğan-Bahçeli Zirvesi Öncesi AK Parti'den Erken Seçim Çıkışı: Partiler de Görüşecek Erken Seçim Çağrısı, Belediye Başkanlığına Aday Vekilleri Zora SokacakErken Seçim Çağrısı, Belediye Başkanlığına Aday Vekilleri Zora Sokacak Akşener'den Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Yanıt: Bizim Açımızdan Telaşlanacak Durum YokAkşener'den Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Yanıt: Bizim Açımızdan Telaşlanacak Durum Yok Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan İlk Yanıt Geldi: Bunları GöndereceğizBahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan İlk Yanıt Geldi: Bunları Göndereceğiz Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısı Sonrası Ankara'da Peş Peşe Görüşmeler! Erdoğan, Başbakan'la GörüştüBahçeli'nin Erken Seçim Çağrısı Sonrası Ankara'da Peş Peşe Görüşmeler! Erdoğan, Başbakan'la Görüştü Ankara'da Sürpriz Zirve! Bahçeli, Adalet Bakanı Gül ile GörüştüAnkara'da Sürpriz Zirve! Bahçeli, Adalet Bakanı Gül ile Görüştü Bahçeli'nin Önerdiği Seçim Tarihinin Şifresi: 9 Günlük Tatilin SonuBahçeli'nin Önerdiği Seçim Tarihinin Şifresi: 9 Günlük Tatilin Sonu Bahçeli'nin Erken Seçim Teklifine Erdoğan'dan Yanıt: Yarın Kendisiyle GörüşeceğizBahçeli'nin Erken Seçim Teklifine Erdoğan'dan Yanıt: Yarın Kendisiyle Görüşeceğiz Bahçeli, Bahçeli, "2019'un Beklenmesi Mümkün Değil" Deyip Erken Seçimin 26 Ağustos'ta Yapılmasını Önerdi Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına CHP'den Anında Yanıt Geldi: Hodri MeydanBahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına CHP'den Anında Yanıt Geldi: Hodri Meydan Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Hükümetten Jet Yanıt: Yetkili Organlarda DeğerlendirilirBahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Hükümetten Jet Yanıt: Yetkili Organlarda Değerlendirilir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.