İzmir Eğitim Uçağı Düştü 2 Pilot Şehit Oldu 1

İzmir Eğitim Uçağı Düştü 2 Pilot Şehit Oldu 1
Eğitim uçağı düştü 2 pilot şehit oldu İZMİR'de Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan eğitim uçağı kalkışından bir süre sonra düştü.

Eğitim uçağı düştü 2 pilot şehit oldu

İZMİR'de Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan eğitim uçağı kalkışından bir süre sonra düştü. Uçağın enkazına ulaşılırken, TSK'dan yapılan açıklamada iki pilotunda şehit olduğu açıklandı.

Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan bugün saat 10.26'da havalanan iki pilot, SF-260D eğitim uçağı ile tecrübe uçuşu yapmak amacıyla havalandı. Eğitim uçağı ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesildi. Ardından başlatılan arama kurtarma faaliyeti sonrasında bölgeye AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve AKS (Arama, Kurtarma, Sağlık) ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan araştırmada uçağın enkazına havaalanının 3 kilometre kuzeyinde uçağın enkazına ve iki pilota ulaşıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede iki pilotunda şehit düştüğü belirlendi. Olay yerine ambulansların yanı sıra AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve AKS (Arama, Kurtarma, Sağlık) ekipleri de sevk edildi.

"TSK'DAN AÇIKLAMA"

TSK'dan yapılan açıklamada uçağın ve şehitlerin cenazelerine ulaşıldığı belirtilirken, "16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26'da konuşlu bulunduğu Çiğli-İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir. Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" ifadeleri yer aldı.

KAZA KIRIM EKİPLERİ OLAY YERİNDE

Uçağın düşüş sebebinin belirlenmesi amacıyla ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor. Kaza kırım ekipleri uçağın irtibatının neden kesildiğini ve düşüş sebebini bulmak için enkaz üzerindeki incelemelerine başladı. Hava koşullarının uçuşa uygun olduğu belirtilirken, teknik bir arıza nedeniyle uçağın düşmüş olabileceği tahmin ediliyor.

KUTU

KENTTE ÖNCEDEN YAŞANAN EĞİTİM UÇAĞI KAZALARI

İzmir'de daha önce de eğitim uçakları düştü. 2011'de İzmir'in Selçuk ilçesinde Türk Hava Kurumu'na ait T- 67 tipi eğitim uçağı, Efes Antik Kenti yakınındaki ayva bahçesine düştü. Pilotlar Necmi Mızrak ile Can Ergün yaşamlarını yitirmişti.

Yine aynı yıl Çiğli 2'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan kalktıktan sonra Menemen ilçesine bağlı kırsal Görece Mahallesi yakınlarında, ağaçlara da çarparak mandalina bahçesine gövde üzerine inen eğitim uçağında 2 polot yaralı kurtulmuştu.

2012'de ise Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Foça ilçesi açıklarında denize düşen T-37C tipi askeri eğitim uçağında Pakistanlı Binbaşı Masoud Hussain Chhachhar ve Teğmen Serkan Sağır şehit düşmüştü.

Yine aynı yıl Selçuk ilçesindeki Efes Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Beydağ ilçesinin Çomaklar Köyü yakınlarında düşen Türk Hava Kurumu'na ait Cessna 172S tipi TC - CBI tescil işaretli eğitim uçağında bulunan, hava kuvvetlerinden emekli yüzbaşı olan öğretmen pilot Ahmet Can Damarsardı yaşamını yitirmişti. Eğitim alan Volkan Umudum ise yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.