Kadın cinayetleri yüzde 29 düştü

Kadın cinayetleri yüzde 29 düştü
İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde, İçişleri, Milli Eğitim, Adalet ve Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa olarak hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon” planı sonrasında, 2020 yılının dokuz ayı ile bir önceki yılın aynı dönemi kıyaslandığında, kadın cinayetlerinde yüzde 29’luk bir düşüş sağlandığını, bu yılın Eylül ayı ile bir önceki yılın aynı dönemi kıyaslandığında ise azalışın yüzde 42 olduğunu açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde, İçişleri, Milli Eğitim, Adalet ve Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon” planı hazırlanmış ve bu plan çerçevesinde İçişleri Bakanlığı 1 Ocak tarihinde 81 il valiliğine genelge göndermişti.

Büro amirliği sayısı bin 5'e çıkarıldı

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 81 il valiliğine gönderilen genelge çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından, polis sorumluluk bölgesinde 6284 sayılı Kanun kapsamında yürütülen tüm iş ve işlemlerin il/ilçe düzeyinde tek elden takibinin yapılması amacıyla il düzeyinde bulunan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'nin ilçe düzeyine de yaygınlaştırıldığı ve büro amirliği sayısının yapılan yaygınlaştırma sonrasında 81'den bin 5'e çıkarıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.