Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama

Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama
Kahramanmaraş’ta petrol boru hattı patlama meydana geldi. Patlama sonrası olay yerinde yangın çıktı. Kahramanmaraş Valiliği, Pazarcık ilçesinde petrol boru hattında meydana gelen patlama sonrası petrol akışının durdurularak, olay yerine en yakın hat vanalarının kapatıldığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Pazarcık ilçesi Narlı mevkiinden geçen petrol boru hattında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda İtfaiye ekibi bölgeye sevk edilirken, kolluk kuvvetleri de bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamanın ardından çıkan yangının Kahramanmaraş-Gaziantep kara yoluna sıçraması sebebiyle arter çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

Hem havanın yağışlı olması, hem de müdahaleler sonucu yangının önemli ölçüde kontrol altına alındığı öğrenildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi ve bölgede etkili olan kar yağışı ile beraber yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.
Başkan Güngör, “Tahmin ediyoruz ki, büyük ölçüde kontrol altına alınan yangının kısa sürede söndürüleceğini söylüyor ekiplerimiz” dedi.

'Herhangi bir can kaybı yok'

Yangına müdahalenin yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Narlı Botaş petrol hattında meydana gelen yangının söndürülmesine itfaiye ekiplerimiz 19 araçla destek veriyor. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Söndürme ekiplerine kolaylıklar diliyorum. Yangından etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun” ifadelerini kaydetti.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun da, patlama sonrası çıkan yangının yerleşim yerini etkilemediği ve can kaybının yaşanmadığını söyledi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Valilikten petrol boru hattındaki patlamayla ilişkin açıklama

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi Narlı mevkiinde petrol boru hattında meydana gelen patlama ve patlama sonrası çıkan yangın ile ilgili Kahramanmaraş Valiliğinden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi'nde saat 18.30 sıralarında Irak - Türkiye ham petrol boru hattının yaklaşık 511. kilometresinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama olmuş, patlama sonucu yangın çıkmıştır. BOTAŞ ekiplerince petrol akışı derhal durdurularak, teknik emniyet tedbirleri kapsamında olay yerine en yakın hat vanaları kapatılmıştır. Yangına çok sayıda itfaiye aracı BOTAŞ acil müdahale ekipleri ve ilgili birimler tarafından müdahale edilmektedir. Herhangi can kaybının bulunmadığı ve yangın bölgesinin yerleşim bölgesini tehdit etmediği bildirilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.