Kanseri Yendi Şimdi Avrupayı Geziyor

Kanseri Yendi Şimdi Avrupayı Geziyor
Kahramanmaraş'ta yaşayan üniversite öğrencisi Ayşenur Olgar, yakalandığı lenf kanserini yenip Avrupa turuna çıktı.

Kahramanmaraş'ta yaşayan Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi beşinci sınıf öğrencisi Ayşenur Olgar, mezuniyetine 4 ay kala yakalandığı lenf kanserini yenip Avrupa turuna çıktı.

Okulunu dondurmak zorunda kaldığını belirten 24 yaşındaki Ayşenur Olgar, "Hastalığımı öğrendiğimde tek başınaydım, umudumu hiç kaybetmedim. Dağcılık sporu ile ilgilendim, maçlara gidip tezahürat yaptım. Anlayacağınız hayatın tadını çıkarmaya devam ettim" dedi.

Gece gündüz demeden onu yalnız bırakmayan ailesi ve arkadaşları, hatta tanımadığı kişilerden dahi dua aldığını söyleyen Olgar, radyoterapi alırken okuluna geri döndü. Müjdeli haberi geçen yılın sonunda alan ve kanseri yenen Olgar, okuldan mezun olup söz verdiği Avrupa gezisine çıktı.

Avrupa gezisine amcasının yaşadığı İsviçre'den başlayan Olgar, daha sonra Fransa ve İtalya'ya gitti, İsviçre'de helikopterle şehri seyredip, Fransa'da yağmur altında gezdi. İtalya Milano'yı ise sokak sokak adımladı.

HASTAYKEN KURDUĞU HAYALİ GERÇEK OLDU

Olgar, "Çok yakın bir arkadaşım, hastalığımda, "Şu an nerede olmak istersin" diye sormuştu. Ben de ona, "Paris'te tek başıma, kulağımda kulaklık, yağmurlu bir günde gezmek isterdim. Saçlarımın olmasını ve yağmurdan ıslanmasını isterdim" demiştim. Aylar sonra Paris'e geldiğimde, şehre iner inmez yağmur başladı. Kulaklığımı taktım. Eyfel'e gidip, sokak sokak gezdim. Yağmur şiddetliğinde ise herkes kaçışırken ben şapkamı indirip, çılgınlar gibi dönmeye başladım. İnsanlar delirmişimcesine bana bakıyordu. Bir taksici yanıma gelerek, çok ıslandığımı, arabaya binmem gerektiğini söyledi. Bense ona bu anı 10 aydır beklediğimi ve yaşadığım en güzel şeylerden birinin bu olduğunu söyledim" diyerek, hayalinin nasıl gerçek olduğunu anlattı.

"KANSERİ GÜLEREK YENDİM"

Olgar, kanseri nasıl yendiğini soranlara ise şu cevabı veriyor: "İşin sırrı gülebilmek. Kanseri sadece gülerek ve sürekli içinde bulunduğum durumla dalga geçerek yendim. Fiziken çok yorulup, çok acı çektim, ama psikolojimi güçlü tutmaya çalıştım. Kader cesurlara gülermiş" dedi.

Kanseri Yendi Şimdi Avrupayı Geziyor

Kanseri Yendi Şimdi Avrupayı Geziyor

Kanseri Yendi Şimdi Avrupayı Geziyor

Kanseri Yendi Şimdi Avrupayı Geziyor

Kanseri Yendi Şimdi Avrupayı Geziyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.