Karaköy esnafının korkulu rüyası haline gelen 'Maskeli Beşler' iş başında

Karaköy esnafının korkulu rüyası haline gelen 'Maskeli Beşler' iş başında
Karaköy esnafının korkulu rüyası haline gelen "Maskeli Beşler" adlı hırsızlık çetesi, bir işyerine girmeye çalışırken güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Gece geç saatlerde bir dükkanın kepengini demir kesme makasıyla kesmeye çalışan hırsızlar, başaralı olamayınca oradan uzaklaştı. Güvenlik kamerası görüntülerini hayretle izleyen dükkan sahibi ise soyulma korkusuyla yaşadığını belirterek, "Saatte bir alarm kuruyorum kameraya bakmak için. Kamerada fayda etmiyor bunlara" dedi.

Yaklaşık bir aydır Karaköy Perşembe Pazarı'nı mesken tutan ve esnaf arasında “Maskeli Beşler” olarak adlandırılan hırsızlık çetesinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. 13 Kasım'da gece geç saatlerde yine ticari araçla gözüne kestirdikleri dükkanın önüne gelen çete üyeleri, etrafın sakin olmasıyla birlikte araçtan inerek kapalı olan dükkanın kepenklerine doğru hareket etti. Çetenin 3 üyesi demir kesme makasıyla dükkanın kepenklerini kesmeye çalışırken, çetenin diğer 2 üyesi ise yolun alt ve üst taraflarına konuşlanarak gözcülük yaptı. Kepengi açamayacaklarını anlayan çete üyeleri bir süre sonra araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşırken, o anlar dükkanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

“Esnafın psikolojisi bozuldu”

Karaköy esnafı yaklaşık 1 aydır Perşembe Pazarı civarlarında birden fazla dükkanı soyan hırsızlar yüzünden tedirgin olduklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde çetenin kendi dükkanını da soymaya çalıştığını, fakat kepengi açamadıkları için başarısız olduklarını ifade eden dükkan sahibi Emre Usta, "Bakır alım satım işiyle uğraşıyorum. Benim malzemem bir nebze altın değerindedir. Biz bunlardan bıktık. Benim kepengimi asma kilit olduğu halde iki saniyede makaslarla kesti. Bizim tek güvencemiz kapıda alarmlarımızın olması. Bizim dükkanımıza girip oradan bir avuç malzeme alsa 10-15 bin lira tutar. Psikolojim bozuldu benim” dedi.

“Kameraya bakmak için saatte bir alarm kuruyorlar”

Hırsızlık olaylarının artmasıyla birlikte evlerinde rahat oturamadıklarını ve sürekli telefon uygulaması üzerinden dükkanın güvenlik kameralarını kontrol ettiklerini belirten Emre Usta, “Saatte bir alarm kuruyorum kameraya bakmak için. Kamerada fayda etmiyor bunlara. Adamın umurunda değil kamera. 3-4 haftadır burası böyle. Cumartesi günü komşuyu soymuşlar. Duba koyup yolu kapatmışlar çalışma var diye” diye konuştu.

Senat Destanoğlu - Murat Horoz

İLGİLİ HABER
Maskeli Beşler filmi İstanbulda gerçek oldu ‘Maskeli Beşler’ filmi İstanbul’da gerçek oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.