Kayıp Gazeteci Krizinde Yeni Gelişme! Türkiye, Suudi Arabistan Başkonsolosluğunu Arayacak

Kayıp Gazeteci Krizinde Yeni Gelişme! Türkiye, Suudi Arabistan Başkonsolosluğunu Arayacak
Türkiye, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda arama için izin talep etmişti.

Türkiye, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda arama için izin talep etmişti. Yapılan karşılıklı görüşmelerin ardından Türkiye, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş yaptıktan kaybolan Cemal Kaşıkçı ile ilgili konsolosluk binasında arama yapacak.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili "Soruşturma çerçevesinde konsolosluk binasında inceleme yapılacaktır" denildi.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili gelişmeler, olayın gerçekleştiği günden itibaren yargı, emniyet ve istihbarat birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Adı geçenin akıbetinin tespiti amacıyla ilgili makamlarımızca başlatılan soruşturma yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi uyarınca konsolosluk binalarının dokunulmazlığı bulunmakla birlikte, diplomatik misyon şefinin muvafakatiyle konsolosluk binasında ev sahibi ülke makamlarınca inceleme yapılabilmektedir. Suudi makamları işbirliğine açık olduklarını ve Başkonsolosluk binasında inceleme yapılabileceğini bildirmişlerdir. Soruşturma çerçevesinde konsolosluk binasında inceleme yapılacaktır.

Öte Yandan Suudi Arabistan kanadından yapılan açıklamada ise "Türk uzman ve ilgili yetkilileri İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret etmeleri için davet ettik" denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TAKİBİNDEYİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kayıp gazeteci olayını ilişkin yaptığı açıklamada "Beklentim hala iyi niyetli, inşallah arzu etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kalmayız. Cumhurbaşkanı olarak takibindeyim, kovalıyorum, buradan çıkacak sonuç neyse onu da dünyaya bizler bildireceğiz. Büyükelçiliğe giriş çıkışlar hepsi inceleniyor. Süratle bir netice alalım istiyoruz" dedi.

Erdoğan Suudi Arabistan'ın olaya açıklık getirmesi gerektiğini söyleyerek "Bu olayın ülkemizde olması bizim için çok önemli. Bu olayı kendi haline bırakamayız.Bu süreci takip etmek, kovalamak bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Başkonsolosluk yetkilileri 'buradan çıktı' demekle kendini kurtaramaz. Konsolosluktan çıktığı ispat edilmeli" ifadelerini kullandı.

Kayıp Suudi Gazeteci Olayıyla İlgili Çok Konuşulacak İddia: Asıl Hedef ErdoğanKayıp Suudi Gazeteci Olayıyla İlgili Çok Konuşulacak İddia: Asıl Hedef Erdoğan
BM'den Kayıp Gazeteciyle İlgili Türkiye ve Suudi Arabistan'a ÇağrıBM'den Kayıp Gazeteciyle İlgili Türkiye ve Suudi Arabistan'a Çağrı


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.