Kılıçdaroğlu: 23 Nisan’ı Yasaklayıp, Şehitlerimiz Olduğu Gün Nikah Töreni Yapıyorsun

Kılıçdaroğlu: 23 Nisan’ı Yasaklayıp, Şehitlerimiz Olduğu Gün Nikah Töreni Yapıyorsun
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "8 şehidimizin olduğu gün beyefendi nikah töreninde. Nikahını yaparsın kardeşim. Mütevazı yaparsın, biz de çoluk çocuk...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "8 şehidimizin olduğu gün beyefendi nikah töreninde. Nikahını yaparsın kardeşim. Mütevazı yaparsın, biz de çoluk çocuk evlendirdik. 23 Nisan'ı yasaklarsın, neden şehitlerimiz var ama öbür tarafta gider her türlü pisliği yersin" dedi.

 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP liderinin eleştiri oklarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.

-"ÖBÜR TARAFTA GİDER HER TÜRLÜ PİSLİĞİ YERSİN"-

CHP Genel Başkanı konuşmasında özetle şunları söyledi:

"8 şehidimizin olduğu gün beyefendi nikah töreninde. Nikahını yaparsın kardeşim. Mütevazı yaparsın, biz de çoluk çocuk evlendirdik. 23 Nisan'ı yasaklarsın, neden şehitlerimiz var ama öbür tarafta gider her türlü pisliği yersin.

-"MİLLETİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİN"-

Halktan besleniyormuş. Senin halktan beslenmeni çok iyi biliyorum. Yaaa milleti soyup soğana çevirdin, daha nereden besleneceksin, 33 milyar elektrikteki kayıp kaçak kime fatura ediyor, kayıp kaçak yapmayan namusuyla giden elektrik borcunu ödeyen vatandaştan parayı isteyeceğim diyor. Sen milleti soyuyorsun, doğru ordan besleniyorsun. Efendim diktatörler kan dökermiş, diktatörler kin ve nefret tohumu ekerler, dön kendine bak aynada bir sor bakalım, kim bu adam diye, göreceksin orada…

Rahmetli Menderes'in adını ağzına alarak CHP'yi suçladı.

Sakın ola ki bir daha rahmetli Menderes'in adını ağzına alma, yakışmıyor. O namuslu adam, o şerefli adam, o düzgün adamdı, o çocuklarının ticaret yapmasına bile izin vermedi. Bak Menderes'in torunlarına, pırıl pırıl hepsi cumhuriyeti savunuyorlar.

İdamlarla ilgili bir gerçeği açıklayacağım.

27 Mayıs ihtilalinden sonra yargılamalar oldu. İdam kararları çıktı. Menderes ve arkadaşları idam edildi. Siyasi adama her zaman karşı çıktık.

İsmet İnönü oturup tek başına bir yazı daha yazıyor. Kendisi kaleme alıyor. 4 sayfalık mektup. Söylenen şu; Milli Birlik Komitesine… "Eğer siz bu idamları onaylarsanız bunu ordunun etkisiyle yaptığınız düşünülür, ayrıca kansız bir ihtilale kan bulaştırmış olursunuz, bunu yapmayın….'

Acının engellemesi için en ciddi mücadeleyi bütün partilerle beraber İsmet Paşa verdi.

-" YENİ BİR ŞEY DEĞİL ASLINDA. KIYAMET KOPTU"-

TOBB Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptım. Kıyamet koptu. Ne demişiz, daha önce burada defalarca dediğimi yine tekrarladım. Yeni bir şey değil aslında. Kıyamet koptu.

Kan dedik ya, kandan besleniyorlar ya, kan deyince tamam bize bir şey düştü diye bekliyorlar herhalde, yarasalar gibi…

Okuyorum, aynen okuyorum; bir kişi konuşacak, Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hakim ona göre karar verecek, bir kişi konuşacak milletvekili listeleri ona göre belirlenecek, bir kişi konuşacak savcılar harekete geçecek, bir kişi konuşacak gazeteciler hapse girecek, bir kişi konuşacak bir partiye genel başkan seçilecek, bir kişi konuşacak onun keyfine göre rejim değişecek, böyle bir başkanlık sistemi kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsin, dedim.

-"BİRİLERİ TÜRKİYE'Yİ BABASININ ÇİFTLİĞİ SANIYOR"-

Birileri Türkiye'yi babasının çiftliği sanıyor. Hiç meraklanma sevgili vatandaşlarım, korkusuz ol, yılma, yürekli ol, CHP olduğu sürece bu ülkede rejimi değiştirmeye kimse yeltenemez."

-BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'Yİ KUTLADI-

CHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasının başında Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutladı. Fenerbahçe'nin Berlin'deki başarısını kutladığını ifade eden CHP Genel Başkanı, Süper Lig'e çıkan Adanaspor ve Karabükspor'u da kutladı.

Geçen hafta sonu Van'da olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı, "Deprem sonrası yaralar tam sarılmamış. Terörden herkes bıkmış, herkes yılmış" dedi.

Van Gölü'nün hızla kirlendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Van Gölünü koruyacak özel bir kanun çıkarılması gerektiğini belirterek, grup başkanvekillerinden Van Gölü'nün korunmasıyla ilgili bir kanun teklifini hazırlamalarını istedi. (ANKA/SON)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.