Kılıçdaroğlu: İşsizliğe Çözüm Bulananın Ekonomi Diploması Var Mı?

Kılıçdaroğlu: İşsizliğe Çözüm Bulananın Ekonomi Diploması Var Mı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB'a yönelik, "Her üye 1 kişiyi işyerine almış olsa 1,5 milyon işsize...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB'a yönelik, "Her üye 1 kişiyi işyerine almış olsa 1,5 milyon işsize iş imkanı sağlanır" sözlerine, TOBB Genel Kurulu'nda yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Merak ediyorum, işsizliğe bu çözümü bulanın Allah aşkına ekonomi diploması var mıdır? Böyle bir çözüm dünyanın hangi ülkesinde üretilmiştir" diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 72. Genel Kurulu'nda konuştu. Konuşmasında TOBB'a sitem eden Kılıçdaroğlu, kendisinden önce kürsüde olan başkan Rifat Hisarcıkoğlu'nun "kimseyi üzmemek adına, her bakanı özenle konuşmasının belli yerlerine yerleştiğini" belirterek, "Elbette bunu yapabilir ama ben şunu beklerdim, iş dünyasının yaşadığı sorunların çok daha net çok daha açık bir şekilde dile getirilmesini isterdim" dedi.

-"BİR GENEL KURULA BAŞBAKAN KATILAMIYOR"-

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "TOBB gibi Türkiye'nin gözü, yüreği olan bütün dünyanın ilgiyle izlediği bir genel kurula Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı katılamıyor, neden? Kim engel oluyor? Bu sorunun yanıtını bulmadan, bu sorunun yanıtını vicdanımızda vermeden demokrasi sözcüğünün "d'sini bile ağzımıza alamayız" dedi.

Son iki seçimde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir başarı elde ederek, anayasaya göre başbakanlık koltuğuna oturduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bir sabah kendisini saraya çağırdılar, "buyur buraya gel'. 23 milyon 600 bin oy almış bir siyasi partinin genel başkanına bir kişi çıkıp diyor ki "görevi bırakacaksın'. Onun yanıtı, "emredersiniz öğleden sonra bırakıyorum'. Bu demokrasi mi arkadaşlar, hani milli irade nerede. Sabah, öğle, akşam milli irade… 23 milyon 600 bin kişinin oyunu çöpe atmaya kimin hakkı, kimin yetkisi var" diye konuştu.

-"BÖYLE BİR ÇÖZÜM DÜNYANIN HANGİ ÜLKESİNDE ÜRETİLMİŞTİR"-

Türkiye'nin 2002'de ekonomi olmak üzere, tek temel sorunu olduğunu, 14 yıl sonra bugün ise 5 temel sorun alanının ortaya çıktığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bir; ekonomi, hala temel sorun alanı olmaya devam ediyor. İki; demokrasi, üç; dış politika, dört; eğitim, beş; toplumsal barışımız. Yani bir temel sorunumuz vardı şimdi 5 temel sorunumuz var" dedi.

İşsizlik sorununa değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB'a yönelik, "Her üye 1 kişiyi işyerine almış olsa 1,5 milyon işsize iş imkanı sağlanır" sözlerine işaret ederek, şöyle dedi:

"Bu salonda işsizliğe bir çözüm bulundu. Eski Başbakan yeni Cumhurbaşkanımız geldi dedi ki, "TOBB'un 1,5 milyon üyesi var, her işveren bir tane işçi alırsa işsizlik sorununu çözeriz" dedi. Bunu daha önce Trakya'da da söylemişti. Ben merak ediyorum, herhalde hiç kimse Sayın Cumhurbaşkanını kırmaz. Herhalde dün hepiniz koşa koşa gittiniz, doğrudan insan kaynakları müdürüne telefon ettiniz, "Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir talimat verdi, hemen bir işsiz bulalım da alalım'. Dediniz mi, adım gibi biliyorum, demediniz. Neden, ticaret ayrı bir şey, iş dünyası ayrı bir şey. Peki ben merak ediyorum, işsizliğe bu çözümü bulanın Allah aşkına ekonomi diploması var mıdır? Böyle bir çözüm dünyanın hangi ülkesinde üretilmiştir. İşiniz iyi olsa size, "işçi almayın" desek bile siz işçi çalıştırışınız. Ekonomide, iş dünyasında karlılık vardır, kara geçiş noktası vardır. İşsizliğe çözümü "ben telefon edeceğim, siz de hemen bir kişiyi alın" dediğiniz zaman sizin ekonomi bilginiz bütün dünyada tartışılır."

-"NEDEN ÇIKIP İTİRAZ ETMEDİNİZ?"-

Türkiye'nin bir diğer sorun alanının demokrasi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin olmadığı yerde büyüme olmaz, can ve mal güvenliği olmaz. Sayın Hisarcıklıoğlu konuşmasında diyor ki "yeni anayasa yapılacaksa bizim can ve mal güvenliğimiz güvence altına alınmalıdır'. Can ve mal güvenliğimizin olmadığını siz de biliyorsunuz. "Yargı ve yasama benim için ayak bağıdır" denildiği zaman, sizin içinizden yürekli bir insan neden çıkıp itiraz etmedi? Siz madem demokrasiyi savunuyordunuz, neden itiraz etmediniz? Yargıtay Başkanı açıkladı, Yargıya güven yüzde 30'lara düştü. Bir ülkede adalet yoksa o ülkede devlet yoktur" dedi.

-"BÜTÜN YÜKÜ BENİM SIRTIMA YÜKLEMEYİN, DESTEK VERİN"-

Kılıçdaroğlu, "Yaklaşık 150 yıllık parlamenter sistem geleneğimiz var. Şimdi parlamenter sitemi "tu kaka" yaptık. Yine size soruyorum, "parlamenter sistem bekleme odasına alınmıştır" dediği zaman neden içinizden biri çıkıp itiraz etmedi? "Parlamenter sistemi bekleme odasına aldım" demek, "ben milli iradeyi tanımıyorum" demektir. Size sitem ediyorum kusura bakmayın. Bütün yükü benim sırtıma yükleyerek demokrasi arayışı içine girmemelisiniz, destek vermelisiniz" diye konuştu.

-"TÜSİAD KADAR YÜREKLİ OLAMAYACAKSINIZ, BUNU KABUL EDEMİYORUM"-

TOBB'a sitemini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Laiklik anayasadan çıkarılmalı" diyor. Niye itiraz etmiyorsunuz? Sizin unvanınızın başında Türkiye yok mu? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği değil mi. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü değil mi, laiklik bizi bir arada tutan çimento değil mi? TBMM Başkanı kalkacak, "laiklik yeni anayasadan çıkarılmalıdır" diyecek, kusura bakmayın ama TÜSİAD kadar yürekli olamayacaksınız. Bunu kabul edemiyorum" dedi. (ANKA/DEVAM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.