Kılıçdaroğlu Kadın Muhtarlarla Buluştu: Ben Bunun Sözünü Size Veriyorum

Kılıçdaroğlu Kadın Muhtarlarla Buluştu: Ben Bunun Sözünü Size Veriyorum
Kadın muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarların sorunlarına değindikten sonra siyaset kurumunun muhtarlara gerekli önemi vermediğini söyledi."KADINLARIN DAHA FAZLA SİYASETTE YER ALMASI GEREKİYOR"“Kadınların siyasette daha fazla yer alması ge.

 

Kadın muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarların sorunlarına değindikten sonra siyaset kurumunun muhtarlara gerekli önemi vermediğini söyledi.

"KADINLARIN DAHA FAZLA SİYASETTE YER ALMASI GEREKİYOR"

“Kadınların siyasette daha fazla yer alması gerekiyor. Kadınlar siyasete damga varmak zorundadır” diyen Kılıçdaroğlu, kadınların sezgi güçlerinin büyük olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Bugün ülkenin içinde bulunduğu durumdan benim duyduğum kaygıdan çok daha fazlasını bu ülkenin kadınları duyuyor. Bu endişeleri bir şekli ile toplumun her kesimi ile paylaşmak zorunda. Siz demokrasinin güçlenmesi açısından Anadolu’nun değişik yerlerinde demokrasiyi getiren bireylersiniz. Muhtar olmak kolay değil, demokrasinin en saf, en temiz tecelli ettiği seçimler muhtarlık seçimleridir. Muhtarlara gerekli önemi siyaset kurumu veriyor mu? Bende biliyorum vermiyor. Muhtarların sorunlarını dile getirdikten sonra iktidar da kulak kabartmaya başladı. Muhtar da seçimle geliyor, onun neden sosyal güvenlik primi yatırılmıyor diye ısrarla söyledik. Adım atıldı. Muhtarların oturacak yerleri yok. Eğer bir kişi seçimle geliyorsa onun oturabileceği bir makam olmalıdır. Bu yeri ve makamı sağlamakta devletin görevidir. Bunu yapmak zorundadır. Emlak Vergisi toplanıyor, o vergilerden muhtarlara bir miktar pay ayrılabilir. Mutlaka her belediye bölgesinde muhtarın oturabileceği bir bina olmalı. Nüfusu yüksek yerlerde belediye tarafından muhtara bir sekreter verilmesi lazım. Muhtarlara özgü bağımsız bir kanun yok. Muhtarlıklarla ilgili özel bir kanun çıkartmak parlamentonun görevi. Yasal düzenleme ile muhtarın bulunduğu mahalle ile ilgili belediye meclisinde bir sorun görüşülecekse o mahallenin muhtarı o kararın alınmasında söz ve karar sahibi olmalıdır. Bir ara dillerde vardı ‘muhtarlıklar gereksiz mi acaba, kapatalım mı?’ diye. Biz bunu en ağır şekilde eleştirdik” diye konuştu.

"SİYASİ PARTİLER YASASINA YÜZDE 33 CİNSİYET KOTASI KONULMALI"

Siyasi Partiler Kanunun değiştirilerek yüzde 33 cinsiyet kotası konması gerektiğini ve CHP'nin buna destek vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Hepimizin sorumluluğu var, kadınlar hem iş hem siyaset dünyasında, başka alanlarda ağırlıklı olarak yer almasını istiyoruz. Kadınlar siyasete damgasını vurursa emin olun o zaman Türk siyaseti değişecektir. Hangi milletvekili sizi ziyarete gelirse, hangi partiden olursa olsun ‘neden Siyasi Partiler Yasasını değiştirmiyorsunuz, kadın milletvekili sayısı parlamentoda artmalı’ demelisiniz. Siyasi Partiler Yasası değişecekse biz buna hazırız. Getirsinler yüzde 33 cinsiyet kotasını. Cinsiyet kotasını getirerek, kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayarak Türkiye’nin çehresini değiştirebiliriz. Türkiye’de 5 bin 217 muhtarımız var, ama kadın sayısı çok az. Eğer herhangi bir siyasetçi kapınızı çaldığında ‘bizim bir kanunumuz yok, sizden istediğimiz muhtarlarla ilgili tek kanun, bunun bize sözünü verin’ deyin. Muhtarlarla ilgili bağımsız bir kanun çıkması lazım. Bütün bilgiler orada olacak” şeklinde konuştu.



KILIÇDAROĞLU'NA MUHTAR ROZETİ

Toplantının sonunda kadın muhtarlar Kılıçdaroğlu'na muhtar rozeti taktı, bir kadın muhtar kendi mahsulü olan üzümü Kılıçdaroğlu'na ikram etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.