Kılıçdaroğlu'ndan 'af' Çıkışı: İlke Olarak Doğru Bulmuyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan 'af' Çıkışı: İlke Olarak Doğru Bulmuyoruz
CNN TÜRK'te yayımlanan "Ne Oluyor?" programının canlı yayın konuğu olan Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27.

CNN TÜRK'te yayımlanan "Ne Oluyor?" programının canlı yayın konuğu olan Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"MAFYA LİDERLERİNİ NEDEN SERBEST BIRAKIYORLAR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af talebine, "Sayın Bahçeli ısrarla 'Af' diyor ama Erdoğan'dan bir şey çıkmadı. Neden konuşmuyor ki. Konuşması lazım. Biz ilke olarak affı doğru bulmuyoruz. Mafya liderlerini neden serbest bırakıyorlar." dedi.

KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ'NİN AF ÇAĞRISINI DEĞERLENDİRDİ

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af çağrısına dair değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"KARŞI CEPHEDE BİR PARÇALANMA VAR"

"Karşı cephede bir parçalanma var. Sayın Bahçeli'nin söylemleriyle AK Parti yöneticilerinin söylemleri arasında fark var. Birisi 'af' diye ısrar ediyor. Diğer taraf 'Gündemimizde af yok.' diyor. Bu nasıl bir ittifak ben de bilmiyorum. İlkeler üzerine inşa edilmediği için. Dolayısıyla bu tür çatışmaların olması son derece doğal. Biz ilkeler üzerine inşa ettiğimiz için herhangi bir çatışma yok. İlkelerimiz ve kurallarımız belli. Bunlara bağlı kalarak yol haritamızı belirlemiş durumdayız.

"BİZ İLKE OLARAK AFFI DOĞRU BULMUYORUZ"

Sayın Bahçeli ısrarla 'Af' diyor ama Erdoğan'dan bir şey çıkmadı. Neden konuşmuyor ki. Konuşması lazım. Biz ilke olarak affı doğru bulmuyoruz. Mafya liderlerini neden serbest bırakıyorlar. Süreci okuyamıyorum. Ne oldu da bir siyasi partinin lideri bir mafya lideriyle yan yana gelir. Aklın alacağı şeyler değil. Yeraltı dünyasının bir lideriyle ben nasıl yan yana gelirim. Adı cinayetlere karışmış, mahkum olmuş, hapiste yatan birisiyle siyasi partinin lideri nasıl yan yana gelir? Hangi siyasi ahlaktan bahsediyoruz?"

2018 ERKEN SEÇİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN Kaynak: Dunya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.