Kılıçdaroğlu’ndan Khk Tepkisi: Haindirler

Kılıçdaroğlu’ndan Khk Tepkisi: Haindirler
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cinsel istismar düzenlemesine ilişkin, "Bu önergeyi kimi kurtarmak için getirdiniz?" derken bugün yayınlanan KHK'ya da işaret...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cinsel istismar düzenlemesine ilişkin, "Bu önergeyi kimi kurtarmak için getirdiniz?" derken bugün yayınlanan KHK'ya da işaret ederek, "Bu düzenlemeyi yapan şehitler arasında ayırımcılık yapan insanlar haindirler" dedi.

 

-KADINLARA TEŞEKKÜR ETTİ-

CHP Genel Başkanı konuşmak için kürsüye geldiğinde ses sisteminde sorun yaşandı. Ses de sorun olması nedeniyle CHP lideri yerini değiştirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri özetle şunları söyledi:

"Türkiye tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşıyor. Fireni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor Türkiye. Hepimizin kaygısı var, gelecek kaygısı var.

-"BUNLARIN TEK BİR DÜŞÜNCESİ VAR. TECAVÜZCÜLERİ HAPİSHANEDEN NASIL KURTARIRIZ DİYE"-

Dolar almış başını gidiyor ama bunların tek bir düşüncesi var. Tecavüzcüleri hapishaneden nasıl kurtarırız diye. Önce bu ülkenin bütün kadınlarına yürekten teşekkür ediyorum.

-"BU BATAKLIKTAN TÜRKİYE'Yİ KADINLAR KURTARACAK"-

İlk kez kadınlar güçlerinin farkına vardılar. Şimdi önümüzde önemli bir süreç daha var. Türkiye eğitimden dış politikasına, savunmasından teröre kadar bir bataklığın içine sürüklenmiş vaziyette. Bu bataklıktan Türkiye'yi kadınlar kurtaracak.

-"BUGÜN GERİ ÇEKİLEN YASA ÖNERİSİ BİR GECE YARISI ÖNERGESİYLE METNE GİRMİŞTİR"-

Bugün geri çekilen yasa önerisi bir gece yarısı önergesiyle metne girmiştir, kanun metnine girmiştir, bir gece yarısı önergesiyle. Yani komisyonlarda görüşülmemiştir. Yani sivil toplumun görüşü alınmamıştır. Yani parlamentoda AKP dışında üç siyasi partinin de görüşü sorulmamıştır. "Ben bildiğimi yaparım" anlayışıyla kanun teklifi daha doğrusu önerge verilmiş, önerge CHP'nin girişimleri sonucu yeterli çoğunluk bulunmadığı için bugüne sarkmıştır.

En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir. Ve teklif geri çekilme konusunda AKP içerisinde kabul görmüştür. Kadınlar gücünü göstermiştir. Ne kadar güçlü olduklarını ortaya koymuşlardır. Ve iktidardaki parti bu teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır.

-"OTURUP ADAM GİBİ GÖRÜŞMEK VARKEN"-

Gece yarısı önergelere biz karşı çıkıyoruz. Oturup adam gibi görüşmek varken insan gibi görüşmek varken oturup tartışmak varken oturup uzlaşmak varken ülkenin sorunlarını çözmek varken yeni sorunlara kaynaklık yapan önergeleri kabul etmemeliyiz. Ettirmediniz, tekrar size yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

Profesör Adem Sözüer, şu açıklamayı yapıyor, bu önerge kanunlaşırsa 10 kişi 15 kişi 10 yaşından 15 yaşından küçük kıza cinsel istismarda bulunur, çocuk biriyle evlendirilirse hepsi affediliyor. Bizim de tepkimiz bunlara.

-AK PARTİLİ KADINLARA SESLENDİ-

Özellikle AKP için oy toplayan kadın kardeşlerime seslenmek istiyorum. Yıllarınızı verdiniz, kapı kapı dolaştınız, AKP'ye oy istediniz. Sizin yaptığınız çalışmaların değerini bilmediler. Kız çocuklarınızın değerini bilmediler. Tecavüzcülere af getiriyorlar. Şimdi artık o çatının altından ayrılmak zorundasınız, ayrılıp…

-ADALET BAKANI'NA TEPKİ GÖSTERDİ-

Adalet Bakanı şu açıklamayı yapıyor, "tamamen ailelerin ve küçüğün de rızasıyla yapılmış'… Adı üstünde küçük, adı üstünde çocuk, elma şekeri vererek mi çocuğu kandıracaksınız? Gel, evlen sana tecavüz eden kişiyle….

Bazıları da bunu dini referans vererek bir anlamda kabul edilebilir noktaya getirmek istediler.

Türkiye'nin derdine bakın, onların derdine bakın.

-"BU ÖNERGE KİMİN İÇİN VERİLDİ?"-

Ama şu soruyu ben merak ediyorum, bu önerge kimin için verildi? Kimin hapisten çıkması veya kaçak olarak yurt dışındaysa Türkiye'ye rahat gelmesi için verildi, kimin için verildi? Bu önergeyi kimi kurtarmak için getirdiniz?

Türkiye'nin derdine bakınız, bunların derdine bakınız.

-"DOLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR"-

Dolar almış başını gidiyor. Yatırım yapmıyor işadamı.

Doların bir kuruş değer kazanmasının maliyeti, 2 milyar 100 milyon lira.

Buna çözüm üretmemiz gerekiyor.

-"ONLAR BİR TECAVÜZCÜYÜ NASIL HAPİSTEN KURTARABİLİRİZ ONUN ARAYIŞI İÇİNDELER"-

Esnaf siftah yapamıyor. Ekonomiyi güçlendirmemiz gerekiyor ama onlar bununla değil onlar bir tecavüzcüyü nasıl hapisten kurtarabiliriz onun arayışı içindeler.

Onun için söylüyorum, büyük bir başarıya, Cumhuriyet tarihindeki en büyük kadın hareketi olarak büyük bir başarıya imza attınız.

İktidardaki partinin sorun çözme kapasitesi ve yeteneği yoktur, kaybetmiştir. Bugün bir kanun hükmünde kararname yayınlandı. Şehitler arasında ayırım yapmışlardı. Şimdi bu ayırımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar ama PKK'ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları veya kardeşleri askerlik yapacak.

-"ŞEHİTLER ARASINDA AYIRIMCILIK YAPAN İNSANLAR HAİNDİRLER"-

Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım'da duysun. Bakanlar da duysun. Sarayda oturan zat da duysun. Bu düzenlemeyi yapan şehitler arasında ayırımcılık yapan insanlar haindirler.

Şehitler arasında ayırım yapılır mı?

Annelerin gözyaşları arasında yapılır mı?

-"BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR"-

Bütün şehit yakınlarına sesleniyorum. Adalet ve Kalkınma Partisinin yani adaleti ve kalkınmayı unutan partiyi yani AKP'yi şimdi hepimiz çok daha net ve çok daha yakından tanıyorsunuz. Ayırımcılık yapıyor. Bölücülük yapıyor. Şehitler arasında ayırımcılık yapan bölücülük yapan bir partiden ülkeye hayır gelmez. Kadınlara hayır gelmez.

Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın.

-"REJİMİ DEĞİŞTİRMEYE KALKIYORLAR"-

Rejimi değiştirmeye kalkıyorlar. Parlamenter demokratik sistemden hoşlanmıyorlar. Halkın seçtiği milletvekillerinden hoşlanmıyorlar. Gazi Meclis'ten hoşlanmıyorlar. Yargının bağımsızlığından hoşlanmıyorlar. Medyanın özgürlüğünden hoşlanmıyorlar.

Diyorlar ki bütün yetkiyi bir kişiye verelim. Bütün yetkiyi bir kişiye vermeye arzu ediyor musunuz?

Bu ülkenin bütün kadınlarına sesleniyorum. Çocuklarınız güzel bir Türkiye'de yaşasın istiyorsanız demokratik parlamenter sisteme hep birlikte sahip çıkacağız. Yargı bağımsızlığına hep birlikte sahip çıkacağız.

-"SANIYORLAR Kİ ÇOCUK KANDIRACAKLAR"-

'Rejimi değiştirmiyoruz" diyorlar. 1923'te kaldı o diyorlar. Sanıyorlar ki çocuk kandıracaklar.

Sizi kandırdıklarını biliyoruz. PKK kandırdı, FETÖ kandırdı, IŞİD kandırdı, onlar sürekli kandırılıyorlar. Sanıyorlar ki biz CHP'yi de kandırırız.

-BAŞBAKAN'A SESLENDİ-

Binali Yıldırım'a açık ve net çağrıda bulunuyorum. Sayın Binali Yıldırım, başbakansan başbakanlığını bil, başbakansan koltuğuna sahip çık, başbakansan…

-"FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜYLE AYNI YATAKTA YATANLAR NEREDELER ŞİMDİ?"-

100 binin üstünde kamu görevlisi ya işine son verildi veya açığa alındı. İçlerinde bir tane siyasetçi var mı? Nerede bu işin siyasi sorumlusu? FETÖ terör örgütüyle aynı yatakta yatanlar neredeler şimdi? FETÖ terör örgütüyle ….

Hesabını soracağız. Hesabını sormazsam namerdim.

-"KENDİNE GÜVENİYORSAN BEN YARGILANMAYA HAZIRIM, SEN DE GEL, BERABER YARGILANALIM"-

Diyorlar ki FETÖ bizi kandırdı, biz saftık ama Kılıçdaroğlu bunların hepsini biliyordu, o zaman Kılıçdaroğlu yargılansın diyorlar. Ben de şimdi teklifi yapıyorum, kendine güveniyorsan ben yargılanmaya hazırım, sen de gel, beraber yargılanalım. Gelirler mi? Gelemezler.

-"KENDİLERİNİN İÇİNDE DÜNYA KADAR FETÖ'CÜ VAR"-

Kendilerinin içinde dünya kadar FETÖ'cü var, biz bunları çok iyi biliyoruz. By-Lock kullanan var, bunu da çok iyi biliyoruz. Bunların gücü öğretmene yetiyor, ere erbaşa, gazetecilere yetiyor. Bunların gücü başkasına yetmiyor. Çünkü onlardan intikam almak istiyorlar. Yani gazetecilerden yani öğretim üyelerinden yani akademisyenlerden intikam almak istiyorlar.

Kadınlara sesleniyorum. Cezaların şahsiliği diye bir kural vardır. Bir aileden intikam alır gibi hadi kocası suç işledi ya kadının ne günahı var, çocuklarına nasıl bakacak?

-"EĞER YİYECEKSEN SEN ZIKKIMIN KÖKÜNÜ YE"-

Hani bunlar ne diyordu, ağacın kökünü yesin demişlerdi. O gariban çocuklara. Ben de onlara diyorum ki onlar ağaç kökü asla yemeyecek, bütün mazlumlara sahip çıkacağız, eğer yiyeceksen sen zıkkımın kökünü ye.

Bunların yatacak yeri yok.

Veda Hutbesi. Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi.

Sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesinde şunu söylüyor; herkes kendi işlediği suçtan sorumludur.

Peki onlar ne yapıyorlar hem Müslüman geçiniyorlar hem küçük çocukların bile nafakalarını ellerinden alıyorlar.

Bunlar büyük bir günah içindedirler.

Devlette liyakatı kaldırdılar, devleti çökerttiler."

-GRUP TOPLANTISINDAN SONRA TARTIŞMA YAŞANDI-

Bu arada grup toplantısından sonra kalabalık nedeniyle partililer ve polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışmada itiş kakış yaşandı. (ANKA/SON)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.