Kızı Ve Damadının Terk Ettiği Meningosel Hastası Torununa Bakan Anneanneye Hapis Cezası

Kızı Ve Damadının Terk Ettiği Meningosel Hastası Torununa Bakan Anneanneye Hapis Cezası
Kayseri'de kızı ve damadının terk ettiği 'Meningosel' (doğumdan önce omurilik ve omurgada gerçekleşen doğum kusuru) hastası Belinay Karakoç'un (9) bakımını üstlenen anneanne Hatice Günek (47) ödeyemediği borçları nedeniyle hapis şokuyla karşılaştı. Mürvet T.

Kayseri'de kızı ve damadının terk ettiği 'Meningosel' (doğumdan önce omurilik ve omurgada gerçekleşen doğum kusuru) hastası Belinay Karakoç'un (9) bakımını üstlenen anneanne Hatice Günek (47) ödeyemediği borçları nedeniyle hapis şokuyla karşılaştı.

Mürvet T. ve Celal K., 2009 yılında evlendi. Hamile kalan Mürvet T.'nin doğacak bebeğine, 'Meningosel' teşhisi konuldu. Mürvet T., Belinay adını verdikleri bebeğini dünyaya getirmesi ardından eşiyle sorunlar yaşamaya başladı ve doğumdan 6 ay sonra boşandılar. Mürvet T. de iddiaya göre boşanmasına bebeğinin neden olduğunu söyleyerek, onu terk edip başka birisiyle evlendi. Yıllar önce eşinden ayrılan Hatice Günek, kızı ve damadının terk ettiği torunu Belinay'a sahip çıktı ve büyüttü. Hatice Günek, şu anda 3'üncü sınıf öğrencisi olan torununun her türlü bakım ve tedavisini üstlendi.

3 AY HAPİS YATMAKTAN KURTULDU

Torunu için aldığı evde bakım maaşı ve babasından kalan emekli maaşı ile geçimini sağlayamaya çalışan Hatice Günek, beyaz eşya firmasına olan 5 bin liralık borcu nedeniyle polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 9 saat gözaltında tutulan Günek, hayırseverlerin 2 bin 500 TL ödemesiyle, 3 ay hapis yatmaktan kurtarıldı. Serbest kalan Günek, Emniyet Müdürlüğü'nden çıktıktan sonra torunu Beliany'a kavuştu.

"YARDIMA İHTYACIM VAR"

Anneanne Günek, borcunu ödeyemediği için 9 saat emniyette gözaltında tutulduğunu söyledi. Torununa bakmak için yardımseverlerden destek bekleyen Hatice Günek, Benim 5 bin TL'lik beyaz eşya borcum vardı. Torunumun sağlık sorunları sebebiyle borcumu ödeyemedim. Hayırseverlerin yardımıyla borcun 2 bin 500 TL'si ödendi. Daha önceki borçlarım da şuan duruyor. Torunumun sağlık bakımları için borçları ödemekte güçlük çekiyorum ifadelerini kullandı.

Belinay'dan dolayı bin 300 lira bakım maaşı aldığını söyleyen Günek, Babamdan kalan 400 TL maaşı alıyorum o da çektiğim krediye gidiyor. Benim bir gelirim olmadığı için de Belinay'a bakmakta güçlük çekiyorum. Çok şükür ki hayırseverler birleşerek borcumun yarısını ödediler. Onların sayesinde serbest bırakıldım dedi.

Evde eşyalarının olmadığını ve zor durumda olduğunu vurgulayan Günek, torununa hem annelik hem de babalık yaptığını söyledi.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.