Kolombiya'ya Kaçmaya Çalışan Venezüela Halkının Çabaları Kameralarla Kaydedildi

Kolombiya'ya Kaçmaya Çalışan Venezüela Halkının Çabaları Kameralarla Kaydedildi
Venezüela'da ekonomik sorunların başladığı 2014'ten beri 2.3 milyon vatandaşın başka ülkelere göç ettiğini açıkladı.

Venezüela'da ekonomik sorunların başladığı 2014'ten beri 2.3 milyon vatandaşın başka ülkelere göç ettiğini açıkladı. Göç eden Venezüellalıların çoğu komşu ülke Kolombiya'ya giderken geri kalanı da kıtadaki diğer ülkelere dağıldı. Kolombiya'ya kaçan Venezüellalılar kameralarla kaydedildi.

TEMEL NEDEN HİPERENFLASYON

Venezüella'da çok sayıda kişiyi komşu ülkelere göçe zorlayan en temel etkenin hiperenflasyon olduğu belirtiliyor. Muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Meclis'in iddialarına göre fiyatlar ortalama her 26 günde bir ikiye katlanıyor. Bu yüzden halk gıda ve hijyen malzemesi gibi günlük ihtiyaçları almakta dahi zorlanıyor. Bir fincan kahve gibi ucuz ürünler bile 2.5 milyon bolivar ettiği için son dönemde nakitle ödeme yapmak zorlaştı.

BEŞ SIFIR ATILDI

Hükümet ise, 20 Ağustos'ta paradan beş sıfır atarak 'güçlü bolivar' yerine 'egemen bolivar' para birimine geçti. Bu bağlamda 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200 ve 500'lük banknotların yanı sıra iki de madeni para basıldı.

'SİHİRLİ FORMÜL'

Yeni para birimi, Venezüella ekonomisinin kötü gidişatını durdurmak için hükümetin 'sihirli formül' olarak adlandırdığı 'ekonomik önlem paketinin' bir parçası.

GÖÇMEN KRİZİ GÖRÜŞÜLECEK

Güney Amerika ülkelerinin dışişleri bakanları önümüzdeki hafta Ekvador'da bir araya gelerek, Venezüella göçmen krizini görüşecek. Peru, krizin Birleşmiş Milletler'de de görüşülmesi için girişimlerde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.