Kurtulmuş’tan Bahoz Erdal Açıklaması
Genel Kurul, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında saat 14.00'te toplandı.
-"FRANSIZLARIN ALDIĞI BU KARARI ONLARIN TAKDİRİDİR VE SAYGIYLA KARŞILARIZ"-
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sözleri üzerine Genel Kurul'da açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şöyle dedi:
"Bugün Fransız Büyükelçiliği ve başkonsolosluklarıyla ilgili Fransız makamlarının kendilerince var olan bizdeki bilgi bu istihbarat birimlerinden gelen bilgilerle öyle bir saldırıya muhatap olabileceği yönünde bilgiler var. Bununla ilgili olarak Fransız Hükümeti ve Fransız Dışişleri Bakanlığının bilgisi dahilinde Fransız makamları kendi kararlarını aldılar. Öncelikle herhangi bir ülkenin bir başka ülkedeki yabancı misyonla ilgili kararları o ülkeyi ilgilendirir. Fransızların aldığı bu kararı onların takdiridir ve saygıyla karşılarız. İlk andan itibaren ilgili bütün birimlerimiz Fransız makamlarıyla irtibat halindedir. Hem Fransız Büyükelçiliği hem başkonsolosluklarının fiziki olarak korunmasıyla ilgili ilave tedbirler hem de buradaki Fransız yabancı misyonuyla ilgili ilave tedbirler gündeme gelmiştir.
-"İSTİHBARAT BİLGİLERİ VE BİRTAKIM AJANS BİLGİLERİ ÜZERİNDEN ORTAYA ÇIKMIŞ OLAN BİLGİLERDİR"-
Bahoz Erdal ile ilgili konu. Herhangi bir şekilde böyle bir ölüm kararının doğrulanabilmesi için elimizdeki hukuki mesnetlerle konuşmak mecburiyetindeyiz. Bu konunun ortaya çıkışı bir takım istihbarat bilgileri ve birtakım ajans bilgileri üzerinden ortaya çıkmış olan bilgilerdir. Biz bu yönde bilgiler var, aksi istikamette de bilgiler var, dolayısıyla biz bir şey söylerken hükümet adına resmi açıklama yaparken teyide muhtaç bir bilgi olduğunu ifade ettik. Bu bilgi teyit edilir edilmez de gerçek bilgi nedir bunu da kamuoyuyla paylaşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Şu andaki bizdeki bütün bilgiler bunun teyide edilmeye muhtaç, doğrulanmaya muhtaç bir bilgi olduğu yönündedir."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.