Macaristan Başbakanı Türkiye'den Yardım Bekliyor

Macaristan Başbakanı Türkiye'den Yardım Bekliyor
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sınırlarımızın güvenliği için Erdoğan'a yalvarıyoruz dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Alman Bild gazetesine verdiği röportajında, "Sınırlarımızın güvenliği için maddi yardım ve verilen sözler karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yalvarıyoruz. Çünkü, sınırlarımızı biz koruyamıyoruz" dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Alman Bild gazetesine yaptığı röportajında Avrupa Birliği'nin son yıllarda karşılaştığı en büyük sorun olan mülteci akınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. AB'nin, Avrupa'ya daha fazla mülteci gelişinin engellenmesi karşılığında Türkiye'ye bulunduğu maddi yardım ve çeşitli ayrıcalıklar vaadinin yanılsama olduğunu söyleyen Orban, "Sınırlarımızın güvenliği için maddi yardım ve verilen sözler karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yalvarıyoruz. Çünkü, sınırlarımızı biz koruyamıyoruz. Bu da Avrupa'nın geleceğini ve güvenliğini Türkiye'nin iyi niyetine bağlı hale getiriyor" dedi.

Macaristan Başbakanı Orban, Brüksel'in Türkiye'ye tutamayacağı ya da tutmak istemediği sözler verdiğini kaydederek, "Türkiye'den binlerce mültecinin alınması ve mültecilerin Avrupa'da dağıtılması ile ilgili plan bir yanılsamadır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.