Maduro'dan Abd'ye Zeytin Dalı: Aşk Ve Barış İstiyoruz

Maduro'dan Abd'ye Zeytin Dalı: Aşk Ve Barış İstiyoruz
Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisi için yapılan destek yürüyüşünde konuştu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisi için yapılan destek yürüyüşünde konuştu. Maduro, ABD tehditlerine ve kendisine karşı darbe girişiminde bulunan Juan Guadio'ya seslenerek "Venezuela'da barış ve aşk istiyoruz." dedi.

Venezuela'da iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisinin (PSUV) gençlik örgütlenmesi Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek için yürüdü. Başkent Caracas'ın Meksika Bulvarı üzerindeki Morales Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, kentin tarihi merkezindeki Bolivar Meydanı'nda sona erdi.

MADURO'DAN İSTEK

PSUV'nin, Gençlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ve yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, partisinin gençlik kollarından, 16-17 ve 23-24 Şubat tarihlerinde kapı kapı dolaşarak verdikleri mücadeleyi anlatmalarını istedi.

"ASKERİ MÜDAHALE TEHDİTLERİ DİNSİN"

"Biz görülmez ama yenilmeziz." ifadesini kullanan Maduro, "Venezuela'da barış ve aşk istiyoruz. Savaş tamtamları çalmasın, askeri müdahale tehditleri dinsin." dedi.

Maduro, canlı bağlantılarla ülkenin farklı bölgelerinde tamamlanan gençlik ve spor merkezlerinin açılışını yaptı.

VENEZUELA'DA NE OLUYOR?

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkilerinin süreceğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, "Venezuela'ya asker göndermeyi seçeneklerden biri" olarak gördüğünü söylemişti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.