Mehmet Demirkol: "beşiktaş'a Gelecek Teknik Adam..."

Mehmet Demirkol: "beşiktaş'a Gelecek Teknik Adam..."
beIN SPORTS yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'taki son durumu, Şenol Güneş'in ayrılığından sonra gelecek yeni teknik adamı ve transferleri beIN Manşet programında değerlendirdi."ŞENOL GÜNEŞ LİSTE VEREN BİR ADAM DEĞİLDİ"Teknik direktör - kadro mu, kadro - teknik direktör mü?.
beIN SPORTS yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'taki son durumu, Şenol Güneş'in ayrılığından sonra gelecek yeni teknik adamı ve transferleri beIN Manşet programında değerlendirdi.

"ŞENOL GÜNEŞ LİSTE VEREN BİR ADAM DEĞİLDİ"

Teknik direktör - kadro mu, kadro - teknik direktör mü? Teknik direktör bulunacak ve kadro ona göre mi şekillenecek yoksa "ben kadroyu yaparım, bizim ekibimiz var, Roco'yu da biz bulduk" diyerek teknik direktörü takımın başına mı geçirecekler? Tabi bunun olumlu - olumsuz yanları da var. Roco'yu bulmak olumsuz, Dorukhan'ı bulmak olumlu. Listeyle gelen teknik direktör mü alınacak, yoksa "kadro budur sen gel çalış" mı denecek? Şenol Güneş, liste veren teknik direktör değildi.

"TALISCA İÇİN TEBRİK Mİ ETMELİYİZ?"

Dorukhan için tebrik ediyoruz Beşiktaş Yönetimi'ni. Talisca'nın gelmesi ve gitmesiyle ilgili tüm operasyondan dolayı tebrik mi edelim yoksa yanlış yapıldı mı diyelim? Talisca geldi, iş yaptı, taraftar bayıldı. Bizim bazı öngörülerimiz var tutuyor, bazıları var tutmuyor. Talisca'nın geldiği gün şunu dediğimi hatırlıyorum; "Talisca buradan gittiği gün, herkesi çok üzecek." Çünkü Talisca'nın ne olduğu belli, ne vereceği belli, tutamayacağın belli. Zaten Talisca geldiği gün Monaco'ya gidecek diye geldi. Monaco'nun transfer planlamasının içinde geldi. Kiralıklar alıyorsun değerlendiriyorsun, parlatıyorsun ama sen kazanamıyorsun. Bu şimdi yönetim için avantaj mı yazar, dezavantaj mı yazar? Talisca'yı bulup, satıp para kazanmak güzel aynen Cenk'i değerlendirmek gibi.

"CENK, İNANILMAZ OLDU"

Geçen gün Önder Özen'i de tebrik ettim. Beşiktaş, Cenk'i transfer ettiğinde hocaya sordum; "Beşiktaş'ın santraforu Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek midir?" dedim, Önder Özen de bana "Cenk'ten çok umutluyum, olacak." dedi. Oldu mu? 'Oldu'nun ötesinde, 22 milyon euro gibi acayip bir paraya satıldı. İnanılmaz bir durum oldu. Bir tarafta bunlar var diğer tarafta da sportif olarak yararlandığın ekonomik olarak yararlanamadığın isimler var. Sportif olarak yararlanamayıp üstüne üstlük ekonomik olarak da batıranlar da var. Finansal olarak küçüleceğiz sözünü sadece ülkenin içinde bulunduğu bu döviz dalgalanmalarıyla anlatmak mümkün olmaz.

"MERİH DEMİRAL İLE ANLAŞILDI, SONRA NEDEN OLMADI?"

Bugünden sonra Fikret Orman yönetimi, bu kadroyu bu standartta devam ettirmek hatta üstüne koymak istiyorsa teknik direktör ile transfer konusunda anlaşması gerek. Bazı teknik direktörler biliyorum, "Benim elimde oyuncu havuzum var, ben dersime çalıştım, bunu istiyorum" diyebilir. O hocalara mutlaka o pozisyonda istediği kalitede oyuncuları alman gerekiyor. Şenol Güneş ise şunu yaptı, çok az oyuncu için "Bunu istiyorum" dedi. Büyük çoğunluğu için de "Bu olmaz bence" dedi. Ama sonuçta istediği de istemediği de oldu. Mesela Merih Demiral transferi sezon başında bitmişti sonra olmadı. Nedenini bilmiyorum. Merih olmadı, Enzo Roco geldi.

"YERLİ - YABANCI DİYE BİR ŞEY YOK"

Şöyle de bir tartışma çıktı, "Yerli mi olsun, yabancı mı?" diye. Ne demek ağabey bu, yerli ne demek bir kere? Rıza Çalımbay mı yerli, Samet Aybaba mı yerli, Okan Buruk mu yerli yoksa Sergen Yalçın mı yerli? Bunların hepsi birbirinden farklı adamlar. Bence tek ortak noktaları Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarının olması. Samet Aybaba altyapıyı olduğu gibi yukarı atıyor. 1 sene sonra geleni bir daha yukarı atıyor. Sergen Yalçın'ın yaklaşımı farklı. Rıza Çalımbay'ın yaklaşımı farklı. Okan Buruk bambaşka bir yaklaşımda... Alman mı, Hollandalı mı, Brezilyalı mı, Arjantinli mi, Rus mu bunlar mı aynı yani? Rus'la Şilili'yi aynı yapacağız, Samet Aybab ile de Rıza Çalımbay'ı aynı yapacağız. Böyle bir tartışma olur mu? Bu kadar mantıksız bir şey olabilir mi? Artık okullarda eğitim böyle mi veriliyor? Geçen gün bir haber okudum, İlkay Gündoğan, Alman Milli Takımı'nda ıslıklanmış. Hatta yapanlar Nazi sempatizanları. Bu devirde ırkçı olmak delilik, ruh hastalığı... Peki bu olaydan sonra başlık ne: "Almanlar, İlkay'ı ıslıkladı!" Berlin'de Türk çocuklarına eğitim veren öğretmen de ıslıkladı yani, öyle mi? Hayır. Naziler ıslıkladı. Bütün Almanya ıslıklasa, 3,5 milyon Türk orada nasıl yaşayacak? Bunu dedikten sonra da bana "Sen hep Hollandalılar'dan olmaz" diyorsun diyecekler. Ben orada futboldan bahsediyorum. Samet Aybaba ile Rıza Çalımbay ya da herhangi isimler birbiriyle aynı mı? Abdullah Avcı'yı da katıyorum içlerine hepsi farklı farklı isimler. Yönetimin önündeki bir numaralı problem, hocanın hangi ülkeden olacağı değil, hangi sistemle çalışacağı ve hangi futbolu oynatacağıdır. İnşallah Guti yapar diye dua ediyor olabilirler. Çünkü Guti'nin zaman zaman Şenol Güneş'ten rol almaya başladığını biliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.