'mehmet Şimşek İstifa Etti' İddiasına Beştepe'den Yanıt: Şu Anda Bize Gelen Bir Şey Yok

'mehmet Şimşek İstifa Etti' İddiasına Beştepe'den Yanıt: Şu Anda Bize Gelen Bir Şey Yok
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kalın'a 3 muhabir Mehmet Şimşek'in istifasını sordu. Kalın soruya "Bu şu anda bir iddia, bize gelen bir şey yok bununla ilgili." diyerek yanıt verdi.

İşte Kalın'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"EKONOMİ KOORDİNASYONUNDA GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK"

Kalın, "Ekonomimizde son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandı. Turizm alanında da çok önemli artışın olduğunu görüyoruz. Enflasyonla mücadele de devam ediyor şu anda yüzde 10'lar civarında. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu takip ettiğini ifade etmek isterim. Zaman zaman 'ekonomi koordinasyonunda birtakım görüş ayrılıkları olduğu' şeklinde spekülatif haberler çıkıyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor." dedi.

"ERDOĞAN, EKONOMİYİ YAKINDAN TAKİP EDEN BİR LİDER"

Muhabirin Mehmet Şimşek'in istifasıyla ilgili sorduğu soruya ilk olarak "Cumhurbaşkanımız ekonomiyi yakından takip eden bir lider. Bunu yaparken sayın Başbakanımız ve ilgili ekonomi ekibi ile yakın mesai içinde olmuştur. Bu yeni bir şey değil. Zaman zaman Külliye'de özel toplantı yapılıyor gibi haberler bizim açımızdan rutini ifade ediyor. 2017'de 7.4 gibi büyümeyi yakaladık. Faizler konusunda pozisyonu her zaman net oldu. Bunu kürsüden de bu toplantılarda da ifade etti. Faizlerin düşürülmesi, gerek kamu gerek özel bankalarda Türkiye ekonomisi için bir ivme olacaktır. Bunun dışında yaşanan olağan dışı bir hadise yok." yanıtını verdi.

"KABİNE REVİZYONU GÜNDEMDE YOK"

Mehmet Şimşek'in istifası ile ilgili başkan bir muahbirin "Kabine revizyonu olur mu?" sorusuna "Şu anda öyle bir iddia yok" cevabını verdi.

MEHMET ŞİMŞEK'İN İSTİFA İDDİALARI: BİZE GELEN BİR ŞEY YOK

Sorunun 3. kez sorulması üzerine Kalın, "Bu şu anda bir iddia bize gelen bir şey yok bununla ilgili." dedi.

Erdoğan'dan Merkez Bankası'na Sert Tepki: Arkamdan İş ÇevirdilerErdoğan'dan Merkez Bankası'na Sert Tepki: Arkamdan İş Çevirdiler
Son Dakika! S-400 Savunma Sistemi Temmuz 2019'da Türkiye'ye GeliyorSon Dakika! S-400 Savunma Sistemi Temmuz 2019'da Türkiye'ye Geliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.