Merhum İş Adamı Necat Nasıroğlu, Vefatının Birinci Yıl Dönümünde Anıldı

Merhum İş Adamı Necat Nasıroğlu, Vefatının Birinci Yıl Dönümünde Anıldı
Batman'da merhum iş adamı Necat Nasıroğlu, vefatının birinci yıl dönümünde anıldı.

Batman'da merhum iş adamı Necat Nasıroğlu, vefatının birinci yıl dönümünde anıldı. Batman İl Kültür Müdürlüğü Salonunda düzenlenen programda mevlit okutuldu, dua edildi. Programa Batman Valisi Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ile eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katıldı.

KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimi yıl evinde olduğu bir sırada geçirmiş olduğu kalp krizi nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılan Nasıroğlu'na burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 78 yaşında hayatını kaybeden Nasıroğlu, evli ve 8 çocuk babasıydı.

NECAT NASIROĞLU KİMDİR?

1940 Yılında Batman Merkeze bağlı Kayabağ (Basorkê) köyünde Osman ve Hazal'ın 9 çocuğu içerisinde en küçüğü olarak dünyaya geldi. Ailesi iki gözlü kerpiç evde geçimini çiftçilik yaparak sağlıyordu. 10 Yaşındayken eğitim ve öğretime ilgi duydu ve köylerinde okul olmadığı için dayılarının yanına giderek burada okul yazıldı. Bismil'e bağlı Sinan Köyünde İlkokulu eğitimini tamamladı. Gençlik yaşlarına kadar ailesi ile birlikte çiftçilik yaptı. 1960'lı yıllarda Askerlik görevi sonrasında ilk işi Petrol şirketinde bir süre işçi olarak çalışması olur. Ticarete ise 1970'li yıllarında ortak olarak bir damperli kamyon satın alarak atıldı. 1975 yılında ise Müteahhitliğe başlar. 1982 Yılında kendisine ait Fernas Şirketini kurar. Büyük emek, özveri ve örnek çalışmaları sonucunda Fernas Türkiye'nin en önde gelen şirketlerden birisi olmasını sağladı.

HALKIN GÖNLÜNDE YER EDİNDİ

Nasıroğlu, Batman'ı kalkınmasında öncülük yaparak ilk büyük fabrikaları kendisi kazandırdı. Bu sayede binlerce emekçi Fernas ait İnşaat şirketleri ve fabrikalarında istihdam edilmektedir. Eğitime verdiği öneme binaen 1995 Yılında Necat Nasıroğlu Vakfı kuruldu. Bu vakıf aracılığı ile öğrenim gören ve ihtiyacı olan binlerce öğrenciye her yıl burs verdi. Batman Üniversitesinin kurulmasında öncülük yaparak bir fakülte inşa etti, Batman merkezde iki İlk Okul, Bir yatılı Kuran kursu, 3 taziye evi birçok caminin inşasına katkıda bulundu. Ayrıca Hayırsever, İş adamı Necat Nasıroğlu'nun yapımını üstlendiği bir külliyenin inşattı ise devam etmektedir. 7 Çocuk babası olan Necat Nasıroğlu'nun gençlere başarı için en önemli öğüdü, "İnançlı, azimli, dürüst ve eğitimli olun" şeklindeydi. 9 Ocak 2018 tarihinde 78 Yaşındayken vefat eden Merhum Necat Nasıroğlu, yaptıkları önemli hizmetler ve başarılarından dolayı halkın gönlünde yer edindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.