Mersin'de selden sonra ağır bilanço
6-7 Ocak 2020 tarihleri arasında Meteoroloji Genel Müdürlüğünce "kırmızı kod" uyarısının yapıldığı Tarsus ilçesinde, sağanak ve fırtına dolayısıyla zarar gören bazı kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmaları başladı.
Berdan Irmağı ile Gusun deresinin sularının birleşmesi sonucunda Mantaş Mahallesi mevkisinde bulunan DSİ setinin patlaması sonucu, Yeniçağ, Mantaş, Aliefendioğlu, Yeşilkuyu, Aliağa, Kulak ve Hasanağa mahallelerinin yolları kapandı. Yarılan yol tarım arazilerini ve kırsal mahallelerin bazıları sular altında kaldı. 21 kırsal mahalleye zarar veren yağmur suyu, 25 bin dekar alanda ekili olan ürünlere de zarar verdi. Mersin ve Tarsus Belediyesi, DSİ iş makinalarının çalıştığı alanda Mersin Vali Yardımcısı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Orman Müdürü ile yetkililer inceleme yapıp, mağdur vatandaşların sorunlarını dinlediler.
Setin patladığını belirten Ali Cengiz Başıbüyük adlı çiftçi, 2 gündür yağan yağışlardan dolayı büyük zarar gördüklerini, yardım beklediklerini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.