Mevsim Geçişlerine Dikkat !

Mevsim Geçişlerine Dikkat !
Mevsim geçişlerinin insanlarda ruhsal ve psikolojik depresyonlara neden olduğunu belirten uzmanlar dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, mevsim geçişlerinde kişilerde ruhsal ve fiziksel pek çok hasara neden olabileceğini belirterek, vitamin desteğinin önemine dikkat çekiyor.

Bahar ayının gelişi kimimize enerji ve canlanma hissi verirken; kimimizde de halsizlik, yorgunluk hissi, eklem ağrıları, uykuya eğilim, mutsuzluk ve dikkat dağılımı gibi sıkıntılara sebep olabiliyor. Mevsim geçişlerine bağlı olarak metabolizma ve hormonlar üzerinde görülebilen bu değişimler, bazı kişilerde zihinsel ve bedensel farklılıklara neden oluyor. Uzmanlar, doğanın uyandığı bahar mevsiminde kişileri etkisi altına alan fiziksel ve ruhsal sağlık sorunlarına karşı düzenli beslenme ve vitamin takviyesini öneriyor.

MEVSİM GEÇİŞLERİNİN OLUMSUZ ETKENLERİ VE ETKİLERİ

Mevsim geçişlerinin olumsuz etkilerine neden olan etmenler;

- Bahar aylarında havadaki elektrik yükü artıyor. Pozitif ve negatif yüklü iyonların artması da insan biyoritminde olumlu ya da olumsuz etkiler yaratıyor.

- Bahar aylarında, aslında vücudumuz daha aktif olmamızı sağlayacak hormonlar salgılanmasına karşın eğer ortada vitamin eksikliği, beslenme bozukluğu varsa, vücut buna aynı uyumu gösteremiyor ve yorgunluk hissi artıyor.

- Hava kirliliği de bahar yorgunluğunu arttıran önemli bir faktördür. Şehirlerde fabrika ve egzoz gazları büyük birer risktir.

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan olumsuzluklar;

- Bitkinlik, halsizlik, keyifsizlik, kuvvetsizlik

- Uykuya eğilim, sabahları yorgun uyanmak, sık sık esnemeler, genel ağrılar, uyuşmalar ve ruhsal sıkıntılar

- Karamsarlık, içe kapanma, sürekli bir endişe hali Mevsim geçişlerini sağlıklı atlatmak için öneriler;

- Akşam yatmadan önce ve sabah kalkınca odanızı havalandırın. Oksijen sizi daha enerjik kılabilir.

- Düzenli uyku saatleri belirlemeli, günde 7-8 saat uyumaya çalışmalısınız.

- Haftada en az 3 gün yapacağınız tempolu yürüyüşler ve aktif yaşam tarzı yorgunluğa karşı sizi koruyacaktır.

- Bazı gevşeme egzersizlerini öğrenmeniz, yine rahatlatıcı etki gösterecektir.

- Bol bol su tüketin.

- Bahar yorgunluğundan korunmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek besinler yiyin.

- Sebze ve meyve tüketiminizi artırın.

- Kafeinli içecekleri azaltın. Kahve, çay, asitli soğuk içecekler, kakao ve benzeri kafeinli içecekler yerine, bitkisel çayları rahatlatıcı etkilerinden de yararlanmak için tercih edebilirsiniz.

- Beyin performansı için en önemli öğün olan kahvaltıyı kesinlikle atlamayın.

- Antioksidan vitamin ve mineraller, metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Antioksidan vitaminler; A, C, E vitaminleri, antioksidan mineraller ise; selenyum ve çinkodur.

VİTANEW İLE TAZELENİN

Bahar dönemini daha iyi ve verimli geçirmeye yardımcı olan ve sadece www.qnet.com.tr adresinden temin edilebilen Vitanew'in ürün gamında 10 çeşit birbirinden önemli vitamin bulunuyor. Qnetin Vitanew serisi, bağışıklık sistemini güçlendiren, karaciğer böbrek, bağırsak ve kalp yetmezliği gibi günümüzün ciddi sağlık sorunlarını olumlu yönde etkileyen mineraller içeriyor. Bunun yanında duygusal zayıflıkları gideren, stres dayanıklılığını ve enerji seviyesini arttıran, dikkat bozukluklarını gideren, beyin ve hafızayı güçlendiren mineraller içeren multivitamin takviyesi de sağlayan Qnet Vitanew serisi, yaşam kalitesini artırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.