MHP Kendi Kaderiyle İlgili Kararı Kendisinin Vermesi Gerekir.

MHP  Kendi Kaderiyle İlgili Kararı Kendisinin Vermesi Gerekir.
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Mahkeme kararı olmadan MHP'de olağanüstü kurultay talebini kendisinin kabul etmesi gerekirdi.

MHP Gaziantep Milletvekili olan  Ümit Özdağ, mahkemenin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul edişini değerlendirerek,  tarihi bir parti olan Milliyetçi Hareket Partisi kendi kaderiyle ilgili kararı yargı araya girmeden kendisinin vermesi gerekiyordu dedi.

MHP Genel Başkanlığına adaylığını yarın Rize'de açıklamayı düşünen MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ,  Trabzon'daki basın mensuplarıyla akşam ssatlerin de bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesine "Ankara'da hakimler var" düşüncesini dile getiren bir gelişme olduğunu söyledi. " Daha önce Genel merkezin de bu karar karşısında olgunluk göstermesi gerekirdi" diyen Özdağ, "Bugün Türkiye'de uzun zamandan beri olmayan bir şey vuku buldu ve hukuk devleti adına sevindirici bir gelişme yaşandı diyerek. "Ankara'da hâkimler var" dedirten bir gelişmenin olması sevindircidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nde olağanüstü kurultay sürecinin önü mahkeme kararıyla açılmıştır.. Bunun için bir yandan büyük bir sevinç duyarken öte yandan doğrusu bir burukluğu da taşıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi gibi tarihi bir partinin kendi kaderiyle ilgili kararı yargıya bırakmayıp kendisinin vermesi gerekiyordu. Ancak, genel merkezin ısrarla yapmış olduğu  çağrılara  , kendisine verilen delegelerimizin imzalarına rağmen, olağanüstü kongreyi toplamamakta direnmesi üzücü bir olay olup ,meselenin de bu noktaya gelmesine yol açtı.Karar yargı aracılıyla verilmiştir... Dilerim daha soğukkanlı düşünürler, kararla birlikte ülkücü iradenin ortaya koyduğu bu isteğe boyun eğerler. Ve kendileri de bu sürece uyarak bir parçası olurlar ifadelerini kullandı.

Özdağ, partinin tarihini benim kadar  iyi bilmek gerektiğini belirterek, "Ben Milliyetçi Hareket Partisi'ne 1965 yılında 4 yaşında babamın kucağında geldim''.O tarihlerde rahmetli Alparslan Türkeş'in Rize konusunda söylediğini unutamam.. Diyordu ki: "Rize'den bir milletvekili çıkardığımız gün Türkiye'de de iktidar olacağız" Biz o bir milletvekilini kazanmaya  gidiyoruz. Yani iktidar yolculuğunu Rize'den başlatmak amacıyla gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Demokrasilerde çok adayın olmasının çok  iyi olduğunu kaydeden Özdağ, ne kadar çok aday olursa bilin ki ortaya o kadar program ve program rekabeti çıkar. Bu programlardan hepimizin öğreneceği çok  şeyler vardır.. Çok değerli adaylarımızla , onlarla birlikte  ülkücü iradenin önüne  gitmek, programlarımızı paylaşmak bir çatışma içerisinde değil de, tatlı bir program rekabeti içerisinde olmanın sadece fayda getireceğini inanıyorum. Ben tek adaylı kurultayların çok iyi olmayacağına  inananlardanım. Diye konuştu.

MHP  Kendi Kaderiyle İlgili Kararı Kendisinin Vermesi Gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.