Mhp Lideri Bahçeli: Atatürk Yaşasaydı Chp'yi Mirasından Reddederdi

Mhp Lideri Bahçeli: Atatürk Yaşasaydı Chp'yi Mirasından Reddederdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. CHP'nin İş Bankası hisselerinin gündeme gelmesiyle çılgına döndüğünü ifade eden Bahçeli, "Atatürk yaşasaydı, CHP'yi mirasından reddederdi." diye konuştu.

''SİZ KİM, ATATÜRK KİM''

Bahçeli, ''CHP, İş Bankası hisseleri gündeme gelince çılgına döndü. CHP'nin Atatürk ile yolları çoktan ayrılmıştır. İş Bankası hisseleri hazineye devredilmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasa CHP'yi mirasından reddederdi. Atatürk'ün gerçek varisi Türk Milletidir, CHP değildir. Siz kim Atatürk kim?'' diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

İş Bankası'ndaki hisselerin Hazine'ye devrini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk olarak geçen ay gündeme şu sözlerle getirmişti:

"Şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunu'ndan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28'inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine'ye girer. Öyle mi?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

KONUYLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME

Erdoğan bu açıklamasından kısa süre sonra MHP'ye bir teklif sunarak, konuyla ilgili yasal düzenlemeye gidilebileceğinin sinyalini verdi. Ardından da konuyla ilgili bir teklif hazırlandığını ve teklifin Meclis'e geleceğini açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gecikmeden gereken desteği parti olarak vereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.