Milyonlarca İnsan, Hindistan'ın Kutsal Gününde Ganj Nehri'ne Girdi

Milyonlarca İnsan, Hindistan'ın Kutsal Gününde Ganj Nehri'ne Girdi
Hindistan'da dünyanın en büyük kalabalığının geldiği altı günlük nehirde yıkanma töreni, ilginç görüntülere sahne oldu.

Hindistan'da dünyanın en büyük kalabalığının geldiği altı günlük nehirde yıkanma töreni, ilginç görüntülere sahne oldu. 10 milyon hacı, kutsal Kumbh Mela gününde yıkanmak için bölgeye akın etti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ETKİNLİĞİ

Hindular nehirde yıkanmanın kendilerini günahlarından arındıracağına ve "moksha" olarak bilinen doğum ve ölüm döngüsünden kurtaracağına inanıyor. Hindu dilinde 'festival' anlamına gelen Mela yüzyıllardır ülkenin kuzeyinde Uttar Pradesh eyaletinde Allahabad kentinde düzenleniyor. Son 20 yılda tören mega bir etkinliğe dönüştü.

Festivale katılan BBC muhabiri Vikas Pandey ülkenin dört bir yanından hacıların bölgeye geldiğini ve nehir sularına girmek için kilometrelerce yürüdüklerini söylüyor. Pandey "Mela alanlarına açılan tüm yollar insanlarla dolup taşıyor" dedi.

10 İNSAN AYNI NOKTADA TOPLANDI

Yıkanma ritüeli dün geceyarısında hacıların "Ganj anaya selam" şarkılarıyla başladı. Güneş doğarken Hindu azizleri geçit törenine başladı. İnsanlar bu geçit törenlerinde oldukça süslü kutsal kadın ve erkekleri görmek için sıraya giriyor.

BBC muhabiri "Soğukta büyük mesafeler yürümelerine karşın çok kalabalık ve insanların heyecanlı olduğunu" söyledi. Yetkililer şimdiye kadar 10 milyon insanın nehre girdiğini ve gün boyunca sayının artacağını açıkladı.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Avnish Tripathi Madhya Pradesh eyaletinden geldiğini ve festivale katılmak için 5 saat boyunca yürüdüğünü söyledi.

BBC'ye konuşan Tripathi, "Buraya varınca yıkanmak için iki saat bekledim çünkü çok kalabalıktı. Ama büyülü bir deneyimdi hiç yorgun hissetmedim" dedi. Pek çok hacı nehirde yıkanmak umuduyla 31 kilometre yol yürüdü.

Pandey, "Tören başlayalı neredeyse 12 saat oldu ama kalabalık hala azalmadı" dedi.

Naga Sadhu azizleri festivalin en ilgi çekici kişileri. Binlerce Sadhu alana polis eşliğinde girdi.

Bu seneki festival iki Kumbh arasında "yarım Kumbh" olarak tanımlanıyor ancak 2013 yılında düzenlenen tam Kumbh festivalinden çok daha büyük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.