Mısır'dan Türkiye'ye Skandal Suçlama: Teröristleri Kucaklıyor

Mısır'dan Türkiye'ye Skandal Suçlama: Teröristleri Kucaklıyor
Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Hafız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Terörist Müslüman Kardeşleri kucaklıyor" dedi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Hafız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Terörist Müslüman Kardeşleri kucaklıyor" dedi. Hafız, Türkiye'deki tutuklu gazeteci ve siyasilerin çokluğunun da Türkiye Cumhurbaşkanı'nın inanılırlığına gölge düşürdüğünü ifade etti.

Mısır'da düzenlenen Avrupa Birliği-Arap Birliği Zirvesi ardından gerilimi tırmanan Türkiye-Mısır ilişkilerinde Mısır kanadından Türkiye'ye yanıt geldi.

SİSİ İÇİN YAPILAN YORUMLARA CEVAP: KİNİNİ ORTAYA KOYDU

Euronews'te yer alan habere göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hafız yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi hakkında konuşurken kinini açıkca ortaya koyduğunu söyledi. Hafız, "Dahası terörist Müslüman Kardeşler grubunu kucaklamaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi

"TÜRKİYE'DE 70 BİN SİYASİ MAHKUM VAR"

Hafız, Türkiye'de 70 bin siyasi mahkum, 175 tutuklu gazetecini yanı sıra 130 bin kişinin işten çıkarıldığına atıfta bulunarak "Bu rakamlar da Türk Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin inanılırlığını ortadan kaldırıyor" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Arap Birliği ile Mısır'da zirve düzenlemesini, Mısır'da yapılan idamlar nedeniyle eleştirmişti.

Erdoğan "Dünyada darbecilere karşı olduğunu söyleyenlerin Muhammed Mursi'yi darbe ile indiren Sisi'ye karşı bir tavır koymadığını tam aksine Sisi'yi kırmızı halılarla karşıladıklarını" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Tüm AB liderliğinin gidip de Sisi ile aynı yerde olması çifte standarttır, ikiyüzlülüktür" açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.