Mogan Gölü Dip Çamurunun Temizliği İçin Gereken Süre 480 Gün

Mogan Gölü Dip Çamurunun Temizliği İçin Gereken Süre 480 Gün
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mogan Gölü'nün dip çamurunun temizliği için gereken sürenin 480 gün olduğunu söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mogan Gölü'nün dip çamurunun temizliği için gereken sürenin 480 gün olduğunu söyledi.

CHP Ankara Necati Yılmaz'ın soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı, 15 Temmuz 2016 tarihinde Mogan Gölü Dip Çamuru Temizlenmesi İşi İşbirliği Protokolünün imzalandığını söyledi.

Söz konusu iş için bakanlığı tarafından 2016 yılı için 32 milyon TL, 2017 yılı için de 38 milyon 884 bin TL ödenek aktarıldığını belirten Özhaseki, "Mogan Gölü'nün dip çamurunun temizliği için gereken süre 480 gündür. Sözü edilen çalışma; koruma statüsüne sahip, doğal bir alanda yapılacak ilk çalışma örneğidir. Bu nedenle, Mogan Gölü gibi zengin biyolojik çeşitlilik ve hassas ekosistemleri içeren doğal bir gölün temizlenmesi için çevreye ve doğal ortamın hassasiyetine duyarlı teknik ve teknolojik bir uygulamayı gerektirdiğinden, titizlikle ele alınan bu çalışmadan dolayı işin süresi uzamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.