Msb Ve Tsk’daki Devlet Memurlarına ‘Yıpranma’ Müjdesi

Msb Ve Tsk’daki Devlet Memurlarına ‘Yıpranma’ Müjdesi
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli Devlet memurlarına "fiili zimmet zammı (yıpranma)" verilmesi...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli Devlet memurlarına "fiili zimmet zammı (yıpranma)" verilmesi maksadıyla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılması hususundaki çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde devam ettiğini bildirdi.

 

-"SİVİL MEMURLARIN HUKUKİ STATÜLERİNE İLİŞKİN MEVZUAT ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTE"-

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'in soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme hükümleri gereğince sivil memurların hukuki statülerine ilişkin mevzuat çalışmalarının devam etmekte olduğunu açıkladı.

- YIPRANMA -

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli Devlet memurlarına "fiili zimmet zammı (yıpranma)" verilmesi maksadıyla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 40. Maddesinde değişiklik yapılması hususundaki çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde devam ettiğini söyledi.

- İCAP NÖBET ÜCRETİ -

Milli Savunma Bakanı, 6514 sayılı Kanun ile değişik 657 sayılı Kanun'un EK-33'üncü maddesindeki ödemeyle ilgili olarak Maliye Bakanlığının, "Tedavi edici sağlık hizmetlerine ilişkin standartları belirlemeye görevli ve yetkili kılınan Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinde icap nöbetlerinin, yalnızca uzman hekimler tarafından ifa edilebileceği belirtildiğinden, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hastanelerde uzman hekimler dışındaki diğer sağlık personeline "icap nöbet ücreti" olarak herhangi bir ödeme yapılmasının mümkün bulunmadığı mütalaa edilmiştir" şeklinde görüş bildirildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Halihazırda uzman tabipler dışındaki personele icap nöbet ücreti ödenmesi mümkün olamamaktadır. Bu durumdan etkilenen TSK sağlık personelinin mağduriyetinin giderilmesi maksadıyla Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağının yürürlüğe konulma çalışmaları devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum