Mttb, Tepki Çeken Süleyman Çakır Paylaşımıyla İlgili Açıklama Yaptı

Mttb, Tepki Çeken Süleyman Çakır Paylaşımıyla İlgili Açıklama Yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın lise ve üniversite yıllarında, öğrenci kollarında aktif görev aldığı Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) resmi Twitter hesabından tepki çeken Süleyman Çakır paylaşımı yaptı.Paylaşımla ilgili açıklama yapan MTTB,"Yaptığımız bu farkı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın lise ve üniversite yıllarında, öğrenci kollarında aktif görev aldığı Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) resmi Twitter hesabından tepki çeken Süleyman Çakır paylaşımı yaptı.Paylaşımla ilgili açıklama yapan MTTB,"Yaptığımız bu farkındalığı ciddiye alarak tepki gösterenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MTTB'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kurtlar Vadisi dizisindeki bir karakter olan Süleyman Çakır'a yer verildi. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan MTTB, şu ifadeleri kullandı:

SOSYAL MEDYAYA VE TELEVİZYONA ELEŞTİRİ

"Sosyal medya, televizyon, görsel ve yazılı medya gibi iletişim araçları gündelik hayatımıza o kadar çok girmiş bulunmaktadır ki, bu alışkanlık gündelik hayatımızı esaret altına almaya kadar gitmiştir"

"Gençler, doğaları gereği çevresinden en çok etkilenen insanlardır. Gelişim evresinin içinde olan bu yaş grubu, etrafında gördüğü rol modelleri çok kolaylıkla benimseyebiliyor ve adapte oluyor."

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE ELEŞTİRİ

"Bu bağlamda "idol" ve "fenomen" adı verilen insanları taklit eden, onlar gibi giyinen, konuşan, yiyip içen ve hatta onlar gibi uyuyan gençleri çevremizde bol miktarda görüyoruz."

"Yazılı ve görsel medya gençleri etkileyen materyallerin başında geliyor. Gençler, yazılı medyada haberlerini okuduğu sözümü ona şöhret olmuş insanlara benzemeye çalışırlarken görsel medyada seyrettiği dizilerdeki şahısları birebir gerçek hayat yansıtıyorlar."

"Son gönderimizin de bizlere gösterdiği üzere sosyal ve ulusal medyanın bireyler ve gençler üzerindeki kontrolsüz etkisine şahit olarak , bireylerin ve en önemlisi geleceğimizin emanetçisi gençlerimizin nasıl medyanın esiri olduğunu sizlerin takdirine sundu."

"Toplum ve değerleri, medya ve internet eliyle hızla değişiyor. Farkına varsanız da varmasanız da bu değişim gençlerimizi ailelerimizi, toplumsal yapımızı ve inancımızı temelden tehdit ediyor. Tüm bunlara "Dur" demek için hiç geç değil."

FARKINDALIK PAYLAŞIMIYMIŞ

"Evet, yaptığımız bu farkındalığı ciddiye alarak kurumumuza tepki gösteren ülkemizin güzel insanlarından beklentimiz, tıpkı bize gösterdiği tepkiyi, zihin dünyaları ahlaksızlaşmış, okumuyan, sorgulamayan, tek vasıfları gençlerimizi zehirlemekten ibaret olan sözde fenomenlere ve televizyon karakterlerine de göstermelidir."

"TEŞEKKÜR EDERİZ"

"Farkındalık projemizin bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.