Müslümanlar'a Hakaret Eden Milletvekili Adayı Jeremy Hearn, Partisinden Atıldı

Müslümanlar'a Hakaret Eden Milletvekili Adayı Jeremy Hearn, Partisinden Atıldı
Liberal Parti, Avustralya'da 18 Mayıs 2019'da yapılacak genel seçimler öncesi Müslümanlar'a hakaret eden milletvekili adayı Jeremy Hearn, için harekete geçti.Liberal Parti, İslam karşıtı yorumlarından dolayı Hearn'ı partiden attı. Melbourne'un güneydoğu semtlerinden federal mille.

Liberal Parti, Avustralya'da 18 Mayıs 2019'da yapılacak genel seçimler öncesi Müslümanlar'a hakaret eden milletvekili adayı Jeremy Hearn, için harekete geçti.Liberal Parti, İslam karşıtı yorumlarından dolayı Hearn'ı partiden attı.

Melbourne'un güneydoğu semtlerinden federal milletvekili adayı olan Hearn'ın sosyal medya hesabından, İslam ve Müslüman karşıtı yorumlarda bulunduğunun ortaya çıkması, partisini harekete geçirdi.

PARTİDEN ÇIKARILDI

Milletvekili adayının açıklamalarına tepki gösteren Liberal Parti, Müslümanlar hakkında çirkin ifadeler kullanan Hearn'ı partiden çıkardı.

Jeremy Hearn

HEARN NE DEMİŞTİ?

Jeremy Hearn, sosyal medya hesabından, "Avustralyalı Müslümanların, Müslüman olmayan Avustralya vatandaşlarının öldürülmesi veya köleleştirilmesini isteyen bir ideolojiye sahip olduğu" şeklinde yorumlarda bulunmuştu.

Müslüman Avustralyalıların, Avustralya Hükümeti'ni devirmek ve şeriat yasasını getirmek için gerçek niyetlerini sakladıklarını ifade eden Hearn, Müslümanları, "Avustralya vatandaşlığı verilmemesi gereken kötü karakterli insanlar" olarak nitelendirmişti.

MÜSLÜMANLAR'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Jeremy Hearn, "Bu yorumlar tamamen yanlıştı ve onlardan açıkça özür diliyorum." dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.