Müstakil Evi Turistik Yer Sanan Yaşlı Turist, Eve Girince 5 Metrelik Su Kuyusuna Düştü

Müstakil Evi Turistik Yer Sanan Yaşlı Turist, Eve Girince 5 Metrelik Su Kuyusuna Düştü
İstanbul Aksaray'da tarihi bir camiyi gezdikten sonra yanında bulunan evi de turistik gezi alanı zanneden turist, gezmek için girdiği evde bulunan 5 metrelik boş su kuyusuna düştü.

İstanbul Aksaray'da tarihi bir camiyi gezdikten sonra yanında bulunan evi de turistik gezi alanı zanneden turist, gezmek için girdiği evde bulunan 5 metrelik boş su kuyusuna düştü. Kuyuda mahsur kalan 64 yaşındaki kişi, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

CAMİNİN YANINDAKİ EVİ GEZİ YERİ SANDI, 5 METRELİK SU KUYUSUNA DÜŞTÜ

Olay, Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Konya'dan Aksaray'a ailesi ile birlikte gezmeye gelen 64 yaşındaki Can Paslanmaz, ilçede bulunan Kilise Camiyi gezmeye girdi. Kilise Camiyi gezdikten sonra caminin hemen yanında bulunan müstakil bir evi de gezi alanı zanneden Can Paslanmaz, kapısı açık olan evin içine girdi. Karanlıkta evin içinde bulunan su kuyusunu fark etmeyen yaşlı turist kullanılmayan ve 5 metre derinliğindeki su kuyusuna düştü.

AFAD EKİPLERİ KURTARMAK İÇİN İP İLE KUYUYA İNDİ

Düşme sonucu yaralanan ve düştüğü kuyuda mahsur kalan Can Paslanmaz'ın yakınları durumu polise ve kurtarma ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Acil Afat Durum Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kuyuda mahsur kalan turisti kurtarmak için çalışma başlattı. İlk olarak AFAD ekibinden bir görevli ip ile kuyuya indi.

YARALI TURİST SEDYEYE BAĞLANIP İP İLE KUYUDAN ÇIKARILDI

Burada yaralı ve mahsur kalan Can Paslanmaz'a ilk müdahaleyi yapan görevli, daha sonra aşağıya gönderilen sedyeye yaralı turisti bağladı. Ardından yine iple çekmek suretiyle kuyudan çıkarılan Can Paslanmaz, sağlık ekiplerince ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan turistin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.