Oktay Vural, "Türkiye adım adım demokratik hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmaktadır.

Oktay Vural, "Türkiye adım adım demokratik hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmaktadır.
Mhp’li Vural: "Hukuka Saygı Millete Saygıdır, Eğer Beğenmiyorsanız Kanunu Değiştirirsiniz"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye adım adım demokratik hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmaktadır. Hukuka saygı, millete saygıdır. Eğer beğenmiyorsanız kanunu değiştirirsiniz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat'ı kılıf olarak kullanan bir zihniyetle karşı karşıya olunduğunu savundu. 28 Şubat döneminde medyaya, yargıya, sermaye kesimlerine, Meclis iradesine müdahale olduğunu belirten Vural, bu zihniyetin yansımalarının da bugüne geldiğini söyledi. 28 Şubat sürecinin siyasi olarak bugün amacına ulaştığını savunan Vural, Necmettin Erbakan'ın partisine müdahalenin amacının da bu olduğunu söyledi. Vural, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'le ilgili "hak ihlali" kararına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum" şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mahkemeye talimat verdiğini iddia eden Vural, Türkiye'de bir hukuk devletinin olmadığının itirafı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Vural, "Eğer siz Anayasa Mahkemesi kararına saygı duymuyorsanız, uymayacağınızı ifade ediyorsanız, mahkemenin yerine girip direnebilirdi kararını vermesi gerektiği gibi bir talimat veriyorsanız; o zaman kafanızda hukuk devleti diye bir devlet yoktur. Kafada bir guguk devleti var. Hukukun üstünlüğü yok, milletin hukukuunn üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku vardır. Bu tek adamcı, darbeci zihniyet, bizim demokratik, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı devlet anlayışımıza tamamen terstir ve 28 Şubat'ın tipik mi tipik bir örneğidir. Çok açık ve net" ifadelerini kullandı.

"Dün Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın sözleriyle Meclis iradesine darbe vururken; bugün de Cumhurbaşkanı hukuk devletine darbe vurmaktan kaçınmamıştır" diyen Vural, "Hukuk böyle korunmaz, hukuk devleti böyle oluşmaz, bu tamamen otoriter, despot yönetim anlayışının tezahürüdür. Türkiye adım adım demokratik hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmaktadır. Hukuka saygı, millete saygıdır. Eğer beğenmiyorsanız kanunu değiştirirsiniz" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bingöl'deki konuşmasını da eleştiren Vural, Davutoğlu'nun "Barikatlar arkasında o gencecik yiğitlerin heba edilmesi için değil kampüse gelmeleri için çağırıyoruz" sözlerini hatırlatarak, "Ey Başbakan bu ne cüret be, teröristlere yiğit diyorsun sen. Aynen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın dediği gibi onlara yiğit diyen Demirtaş gibi Davutoğlu da bu hendekleri kazıp Kanas'larla askerimi, polisimi öldürenler, oradaki halka zulmedenler, sivil halkı öldüren PKK, hendek kuran, özerklik ilan edenleri yiğit olarak ifade diyor. Bunları yiğit olarak tanımlarsan nasıl terörle mücadele edeceksin? Bir başbakan bu teröristlere yiğit diyor ya kanıma dokunuyor, derhal özür dilemelidir; derhal özür dileyeceksin. Bunlar yiğitse, benim askerim, polisim ne?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.