Ömer Çelik HDP'li Tuğba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi

Ömer Çelik HDP'li Tuğba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik Ankara saldırısını gerçekleştiren teröristin taziyesine giden Tuğba Tezer'i eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, HDP'li Tuğba Tezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, "TBMM, bir katilin taziyesine giden kişiler tarafından kirletilmeyecek kadar yüce bir mekandır. TBMM bu ülkenin onurudur. Katille yan yana duran, o vatandaşların ölümünü kutlayan bir kişinin TBMM üyesi vasfını taşıdığı düşünülemez" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "yeni anayasa çalışmalarına" ilişkin sorusuna Çelik, "Eğer bu komisyon kurulamıyorsa, biz partide yaptığı partide yaptığımız çalışmaları iki hat üzerinde sürdüreceğiz. Bir tanesi yeni anayasa talebinin toplumda daha da kökleşmesini sağlamak. İkincisi de biz Türkiye'nin en büyük siyasi partisiyiz. Bizim anayasa perspektifimiz var. Bizim için yeni anayasa taslağı yazmak kolay bir iş, bu kadrolara sahibiz. Vatandaşlarla paylaşmaların neticesinde tabii ki Meclis'e anayasa taslağı getirmek ve bunu diğer partiler destek vermese de tarihin kaydına siyasi hafızasına nakşetmek isteriz. Bizim için önemli olan, vatandaşın talebi olarak biz bunu değerlendiriyoruz. Esas olan vatandaşın talebidir. CHP ve CHP ile aynı dalga boyunda hareket edenlerin, sıkıntısı şuradadır, siyaset toplumdan gelen talebi temsile çevirmek için yapılır, onlar ise toplumdan gelen yeni anayasa talebine ellerini itiyorlar.

Şöyle bir şey yaparlarsa, "yeni anayasa gündemden kalksın, biz darbe mevzuatını temizlemekle ilgili çalışma yapalım" derlerse, o zaman darbe mevzuatını temizlemekle ilgili samimi olmadıkları ortaya çıkar. Bizim, kendi çalışmalarımız açısından bunu siyasi partilerle yaparsak bunun doğru olduğunu düşünürüz, yapamıyorsak yeni anayasa çalışmalarımıza devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu'nun Artvin'de Cerattepe bölgesinde maden çıkarma çalışmalarının yargı kararı çıkana kadar durdurulması talimatını vermesine ilişkin soruyu Çelik, "Bütün vatandaşlardan istirhamımız şudur. Biz orada pankart açıp da Cerattepe Cizre'dir gibisinden birtakım illegal grupların vatandaşlarımızın çevre hassasiyetini gasp etmesine, buradan bir proje çıkarmasına müsaade etmeyiz. Bazı siyasi partilerin bu kışkırtmalarına karşı vatandaşlarımızın hassas olmasını arzu ederiz" şeklinde cevapladı.

MİLLETVEKİLLİĞİ DOKUNULMAZLIKLARI

Bir gazetecinin, "Dokunulmazlıklar komisyona getirilecek mi? HDP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldırılması için girişim başlatılacak mı?" sorusuna Çelik, "Bir teröristin taziyesine giden kişinin, zaten Mecliste herhangi bir işi olduğunu düşünmüyorum. Teröristin taziyesine giden yani bir katilin katliamına destek veren bir kişinin yaptığı davranışın milletvekili vasfıyla en ufak bağdaşır bir tarafı yoktur. Terör, herhangi bir şekilde mazur görülecek bir şey değil. Sen bu kadar insanı öldüren, bir katilin taziyesine gidiyorsun. TBMM, bir katilin taziyesine giden kişiler tarafından kirletilmeyecek kadar yüce bir mekandır. TBMM bu ülkenin onurudur. Katille yan yana duran, o vatandaşların ölümünü kutlayan bir kişinin TBMM üyesi vasfını taşıdığı düşünülemez" karşılığını verdi.

MHP'DEKİ PARTİ İÇİ DURUM

MHP'deki siyasi duruma ilişkin soru üzerine Çelik, "MHP'deki gelişmeleri görünce aklıma şu geldi, Sayın Bahçeli 1 Kasım seçimleri öncesinde AK Parti'nin içini karıştırmak için sis bombası atmaya çalışmıştı, 5. parti çıkacak demişti. Görünüyor ki yanlış adrese bunu göndermiş neredeyse MHP'den bir 5. parti çıkacak. AK Partinin nasıl yönetildiğini, nasıl çalıştığını, çok kafa yoranlar önce kendi parti içlerine baksınlar ve kendi parti gruplarını, birlik bütünlük içinde bir arada tutma iradesini gösterebilsinler" dedi.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara saldırısının ardından hükümetin istifa etmesi yönünde çağrısı var, bunu nasıl değerlendiyorsunuz?" sorusunu Çelik, "Türkiye'nin yönetilip yönetilmediğine vatandaş karar verir. İnsan, bir konuda bir başka partiyle ilgili değerlendirme yaparken önce kendi içerisine bakar. Baykal'ın ifadelerine de bakarsak, CHP'nin nasıl yönetildiğine ilişkin bir tartışma izliyoruz. CHP'den önemli sesler aslında CHP'nin iyi yönetilmediğini söylüyorlar. Görüyoruz ki CHP'nin içinden CHP iyi yönetilmiyor diye sesler geliyor" şeklinde cevapladı.

SUUDİ ARABİSTAN'A AİT 4 SAVAŞ UÇAĞININ YARIN İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ'NE GELMESİ

Çelik, Suudi Arabistan'a ait 4 savaş uçağı yarın İncirlik Hava Üssü'ne gelmesine ilişkin soruya, "Türkiye'nin 1-2-3 ülke şeklinde bu tip planlaması yok. Türkiye, koalisyonla birlikte hareket eder. Koalisyon karar aldı biz ona katılırız diye bir şey yok. Bu hareketliliklerin, Türkiye'nin Suudi Arabistan, Katar gibi ya da başka ülkelerle kara operasyonuna gireceği gibi yorumlanması doğru olmaz" cevabını verdi.

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN AK PARTİ'NİN KURUCU LİSTESİNDEN ÇIKARILDIĞI İDDİALARI

"11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'nin kurucu listesinden çıkarıldığı iddialarının" sorulması üzerine Çelik, "Bu haberlere şaşırıyoruz, çünkü oradaki liste partinin kurulurken İçişleri Bakanlığı'na verilirken Kurucular Kurulu listesi. O dönem hatırlarsınız, milletvekilleri o listenin içinde yoklar, dolayısıyla Sayın 11. Cumhurbaşkanımız da o listede yoktu. İnternet sitesi güncellenirken, arkadaşlar bazı yerlerde eski Belediye Başkanlarının isimlerinin yazıldığını, bazı yerlerde milletvekilleri listesinde karışıklık yapıldığını görürken, bütün bu bilgiler Genel sekreterliğimizden alınıyor. Bu, İçişleri Bakanlığımıza verilen kurucular kurulu listesi olduğu için orada Sayın 11. Cumhurbaşkanımız yok. Fakat, Sayın 11. Cumhurbaşkanımız, AK Parti kadrolarından çıkmış bir kadro olarak en önemli siyasi dinamiklerinden birisidir, AK Parti ile olan bağının gücü ve niteliği bu tartışmaya indirgenemez. 11. Cumhurbaşkanımızın bu siyasi hareketin kurucu dinamiklerinden, aktörlerinden birisi olmasıyla ilgili tartışma yapılması söz konusu olamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.