Orta Çağ'da Fransa'da Tecavüzcülere Uygulanan Ceza Neydi? İşte Tüm Detaylar

Orta Çağ'da Fransa'da Tecavüzcülere Uygulanan Ceza Neydi? İşte Tüm Detaylar
Türkiye'de son zamanlarda, özellikle küçük çocuklara uygulanan cinsel tacizler ve ardından da çocukların öldürülmesi olayları, sinirlerimizi millet olarak harap etti.

Türkiye'de son zamanlarda, özellikle küçük çocuklara uygulanan cinsel tacizler ve ardından da çocukların öldürülmesi olayları, sinirlerimizi millet olarak harap etti. Çizim, Fransa'da tecavüz suçlularına verilen cezanın resmedilişidir.

"KARS'TA TECAVÜZ EDİLEN ÇOCUĞUN SUÇU NEYDİ?"

İşkence kimsenin ama hiç kimsenin evet diyebileceği bir şey değil. Ama özellikle küçücük bedenlere tecavüz gibi bir işkenceyi uygulayan ve Adana'da olduğu gibi çocuğu canlı canlı yakıp bıçaklayan sapıklara ne yapılmalı? Kars'ta tecavüz edilen o çocuğun suçu neydi?

KİLİSE ORTA ÇAĞ'DA YAPILAN PEK ÇOK İŞKENCEDE ROL OYNADI

Orta Çağ'da işkence, Avrupa'da gündelik hayatta sık sık görülen bir cezaydı. Roma ve İspanya'da meşhur engizisyon usulü işkence, uzun zaman devam etti. Kilise, işkenceye karşı görünmesine rağmen Orta Çağ'da yapılan pek çok işkencede mühim rol oynadı veya işkence olaylarına göz yumdu.

ENGİZİSYON USULÜ İŞKENCE ACIMASIZCA UYGULANDI

13. yüzyılda Roma Hukuku'nun yenilenmesiyle, ceza uygulanmasında işkence usülleri tekrar ortaya çıktı. Batı Avrupa ülkelerinde engizisyon usulü işkence, acımasızca uygulandı. İtirafın ispat edici gücüne öylesine inanılıyordu ki, itiraf edilmiş olayın tersi gerçeğe daha yakın olsa bile hakim tarafından dikkate alınmazdı.

CİNSEL İLİŞKİ YAŞI

Orta Çağ'da Fransa'da bu ceza uygun görülürken geçtiğimiz aylarda tüm ülkeyi karıştıran bir olay yaşandı. Meclis ve vekiller birbirine girdi. Öyle ki Meclis'e gelen teklifte cinsel ilişki yaşının 13'e indirilmesi teklif edildi. Anca bu olay büyük tepki çekti ve cinsel ilişki yaşı 15 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.