Osmaniye'de İnsanlık Ölmedi Dedirten Olay

Osmaniye'de İnsanlık Ölmedi Dedirten Olay
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir bankaya ait ATM'de unutulan bin 500 TL'yi bulan vatandaş, paranın sahibini de bularak bulduğu parayı teslim etti.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir bankaya ait ATM'de unutulan bin 500 TL'yi bulan vatandaş, paranın sahibini de bularak bulduğu parayı teslim etti.

İnsanlık ölmedi dedirten olay Kadirli ilçesinde yaşandı. Oğuzhan Dalkılıç isimli öğretmen akşam saatlerinde bir bankaya ait ATM'den bin 500 TL para çekti. Ancak o sırada bir anlık dalgınlıkla çektiği parayı ATM'de unutan Dalkılıç, parayı almadan ATM'den ayrıldı. Bir süre sonra aynı ATM'ye Karatepe Caddesi'nde erkek kuaförü olan Selman Karaköse geldi. ATM'de işlem yapacağı sırada unutulan parayı gören Karaköse parayı cebine koyarak Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne "para buldum" diyerek başvurdu. Oğuzhan Dalkılıç ise bir süre sonra ATM'den çektiği parayı düşürdüğünü veya çalındığını düşünerek o da polise başvurunca hem parayı kaybeden hem parayı bulan ikili polis karakolunda buluştu.

Parayı bulan Selman Karaköse, "Miktarı önemli değil böyle bir durumda ilk geleceğim yer karakoldu. İnsanlığın gereğini yaptım" dedi.

Kaybettiği parası bulunan ve kendisine teslim edilen Oğuzhan Dalkılıç ise, "Parayı kaybettiğimi anlayınca annemi aradım. Bana oğlum o para senin helal paran merak etme geri sana gelecektir dedi öyle de oldu. Parayı bulup teslim eden arkadaşa çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Orhan Er ise "Kadirlimize ve Kadirli insanına yakışan bir davranışta bulunuldu" diyerek parayı bulup karakola getiren Selman Karaköse'ye teşekkür etti.

Orhan Er, ayrıca ATM'lerde dikkatli olunması, kart şifrelerinin başka vatandaşlar tarafından görülmeden girilmesi ve çekilen paranın alınmadan ATM'lerden ayrılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.