Pkk'dan Temizlenen Cizre'ye 7 Milyon Liralık Yatırım

Pkk'dan Temizlenen Cizre'ye 7 Milyon Liralık Yatırım
Terörden temizlenen Şırnak'ın Cizre ilçesinde hem kamu hem de özel yatırımlar hız kesmiyor.

Terörden temizlenen Şırnak'ın Cizre ilçesinde hem kamu hem de özel yatırımlar hız kesmiyor. İlçede 7 milyon TL yatırımla yaptırılan otel, görkemli bir törenle açıldı. Terör örgütü PKK'nın temizlendiği Cizre'de kamu ve özel yatırımlar hızla sürüyor. İlçeye eski Belediye Başkanı ve Tayan Aşireti kanaat önderlerinden Hacı Kamil Atak tarafından 7 milyon TL yatırımla 3 yıldızlı otel yaptırıldı. Nur Mahallesi İdil Caddesi üzerinde yaptırılan otel görkemli bir törenle hizmete girdi.

"YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuklara yemek ikramı yapıldı. Daha sonra otelin açılış kurdelesi kesildi. Oteli gezdikten sonra açıklama yapan Şırnak Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, "Bu otelimiz ile ilçemize çok güzel bir tesis kazandırıyoruz. Bu tesisin yapılmasında katkıları olanlara teşekkür ediyoruz. Cizre'miz büyük bir kent olma yolunda adım adım ilerliyor. Kayyumumuz ve aynı zamanda ilçe kaymakamımız yatırımcılarımıza gereken destekleri sunuyorlar. Bizler de hem devlet olarak hem hükümet olarak tüm yatırımlara desteğimiz sonsuz. Onların önünü açmak için gerekli olan işlemlerde ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Yeter ki Şırnaklılar, Cizreliler burada olsun. Paşamız, il emniyet müdürümüz, kayyumumuz, yatırımcımız burada ve diğer yatırımcılarımızı bekliyoruz. Demek ki burada yatırımlar burada çok güzel bir şekilde yapılabiliyor" dedi.

"CİZRE'NİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN BU YATIRIMI YAPTIK"

Eski Belediye Başkanı Hacı Kamil Atak ise, "Devletin ilçede sağlamış olduğu huzur ve güven ortamından sonra bizde ilçe ekonomisine gelişimine katkıda bulunmak için elimizi taşın altına koyarak Cizre'ye bu yatırımı yaptık. Devletimizin ve hükümetimizin kararlı duruşu ile birlikte hem ilçedeki terör olayları bitti. İlçede huzur ve güven ortamı sağlandı. Huzur, güven ve istikrar ortamı ile birlikte ilçemiz de gelişmeye başladı. Bizde bu gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde ilçemize bu yatırımı yaptık. Rabbim bir daha bu huzuru ve birlik beraberliği bozdurmasın" diye konuştu.

"CİZRE'Yİ MUHASIR MEDENİYETLERİN ÜSTÜNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Yatırımlara ekonomist gözüyle baktığını ifade eden AK Parti Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan ise şunları kaydetti:

"Yatırımların varlık gösterebilmesi ve kent ekonomisinin gelişmesi serbest dolar ekonomisine bağlı. Yatırım ve girişimciye huzur ve güven ortamı gerekiyor. Bizler yaşadığımız coğrafyayı kadim şehir Cizre'yi, Şırnak'ı muhasır medeniyetlerin üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Ama bu huzur ve güven ortamı sağlanmadan doğal olarak bu yatırımlarda aksar. Ama operasyonlardan sonra Cizre o huzuru yakaladı ve yatırımlarda bir o kadar gelişti. İstikrar ortamının gelmesi ile beraber esnafların yatırımları ne kadar da arttı. İnşallah bu çerçevede biz devletimize ve hükümetimize sonuna kadar güveniyoruz. İstikrar sağlanacak, yatırımlarda artacak Cizre o hakkettiği eski köklü medeniyetine tekrardan kavuşacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.