Psikoloji Profesöründen Tavsiye: 'psikolojik Üstünlük' Var Mı?

Psikoloji Profesöründen Tavsiye: 'psikolojik Üstünlük' Var Mı?
Milli Takım eski psikoloğu ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.
Milli Takım eski psikoloğu ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Turgay Biçer, Galatasaray'ın kazanamama psikolojisini değerlendirdi.

Milliyet'e konuşan Biçer, "Futbolcuların içinde bulunduğu zihinsel dayanıklılık sonucu belirleyecektir. Sarı-kırmızılıların bir handikapı var. Galatasaraylılar kaç yıldır yenemiyoruz düşüncesiyle çıkmamalı. Geçmişi unutup sadece bu maçı kazanmak için çıkmak zorundalar. Geçmiş önlerinde bir engel olursa iki ayrı alanda savaşmak zorunda kalacaklar. Her şeyi unutup mümkün olduğu ölçülerde bir futbol şöleni ortaya koyarlarsa kazanma şansları yükselir" dedi.

Biçer, Fenerbahçe için, "Fenerbahçe için de en büyük olumsuzluk takımın şu an kötü durumda olması. Fakat onları bekleyen olumlu yön ise bu maçı aldıkları takdirde psikolojik üstünlüğü ele geçirecek olmalarından dolayı daha istekli ve enerjik olabilirler. Böyle olurlarsa kazanma şansları artar. Kaybederlerse büyük bir bunalıma girebilirler. Her iki takımın psikolojik hazırlığı sonucu belirleyecektir" yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.