Putin, Türkiye İle Yaptığı Silahsızlandırılmış Bölge Mutabakatı Hakkında Konuştu: Çok İyi Bir Anlaşma

Putin, Türkiye İle Yaptığı Silahsızlandırılmış Bölge Mutabakatı Hakkında Konuştu: Çok İyi Bir Anlaşma
Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'de Suriye ordusu ve silahlı grupları ayıran silahsızlandırılmış bir tampon bölge oluşturulmasına ilişkin Türkiye ile vardıkları anlaşma hakkında, "Kan dökülmesini önleyen

Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'de Suriye ordusu ve silahlı grupları ayıran silahsızlandırılmış bir tampon bölge oluşturulmasına ilişkin Türkiye ile vardıkları anlaşma hakkında, "Kan dökülmesini önleyen çok iyi bir anlaşma" dedi.

Putin, İdlib'de bir silahsızlandırılmış bölge oluşturulup terörist grupların bu bölgeden uzaklaştırılmasını öngören anlaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

''ÇOK AKTİF ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ''

"Şu anda bu anlaşmanın hayata geçirilmesi konusunda gerçekten çok aktif çalışmalar yürütüyoruz" diyen Putin , Rusya ve Türkiye'nin, İran'ın da desteğiyle bu anlaşmayı hayata geçirmeye çalıştığını söyledi. Putin, bu çalışmaların İran'ın desteğiyle devam ettirileceğini de belirtti.

''ÇOK İYİ ANLAŞMA''

Putin ayrıca, "Bu, Rusya ve Türkiye arasında yapılmış çok iyi bir anlaşma. Zira yeniden kan dökülmesini önledi." ifadelerini kullandı.

''RUSYA DA SURİYE'DEN ÇEKİLEBİLİR''

Diğer taraftan Putin, yabancı güçlerin hepsinin er geç Suriye'den çekilmesini istediklerini de vurguladı.

Rusya lideri, Suriye'den çekilmesi gereken üçüncü taraflar arasında Rus güçlerinin de bulunup bulunmadığı sorusu karşısındaysa, "Evet, Suriye hükümetinin bunu kabul etmesi halinde, Rusya da bu güçlere dahil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.