Rahip Brunson'ın Serbest Bırakılması, Abd Basınında Büyük Yankı Uyandırdı

Rahip Brunson'ın Serbest Bırakılması, Abd Basınında Büyük Yankı Uyandırdı
ABD basını, Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasına geniş yer verdi. Fox News kanalı mahkemenin önünden canlı yayına geçerek "Türk Mahkemesi Amerikalı rahibi terör suçundan cezalandırdı, fakat serbest bıraktı" dedi. BRUNSON'UN KARDEŞİ: ÇOCUKLARINI TEKRAR GÖRECEĞİ İÇİN .

ABD basını, Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasına geniş yer verdi.

Fox News kanalı mahkemenin önünden canlı yayına geçerek "Türk Mahkemesi Amerikalı rahibi terör suçundan cezalandırdı, fakat serbest bıraktı" dedi.

BRUNSON'UN KARDEŞİ: ÇOCUKLARINI TEKRAR GÖRECEĞİ İÇİN HEYECANLI

Fox News'a canlı bağlanan rahip Brunson'un kardeşi Lauren Brunson da karardan mutlu olduğunu dile getirerek "Biliyorum ki çocuklarını tekrar göreceği için heyecanlı" dedi.

"BEN MASUMUM. İSA'YI VE TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUM"

Amerikan CBS News kanalı da Brunson'un serbest bırakılmasını son dakika haberi olarak verdi.

Brunson'un mahkemede söylediği "Ben masumumum. İsa'yı ve Türkiye'yi seviyorum" sözleri ile haberi duyuran kanal, Gzero Media'dan Alex Kliment ile serbest bırakılma hakkında röportaj yaptı. Kliement rahibin bırakılmasının Evangelist Hıristiyanlardan % 65 oy alan Trump ve Cumhuriyetçiler için önemli odluğunu söyledi.

"KÖTÜ BİR DURUMDA ALINABİLECEK EN İYİ KARAR"

The Washington Post gazetesi ise Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt'un sözlerine yer vererek durumu "Kötü bir durumda alınabilecek en iyi karar" sözleri ile duyurdu. Ayrıca Halavurt'a dayandırarak Brunson'un yakında ABD'ye döneceğini açıkladı.

ALMANYA'DA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇECEK

CNN ise Brunson'un Türk Mahkemesi tarafından serbest bırakıldığını belirterek bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırarak Brunson'un ABD'ye dönmeden evvel Almanya'da ABD Ramstein Hava Kuvvetleri Üssünde sağlık kontrolünden geçeceğini belirtti.

Ayrıca başka bir kaynaktan aldığı bilgiye dayanarak da Brunson'un Türkiye'den bu gece ayrılacağını duyurdu.

"KUTLAMA İÇİN ERKEN"

Soysal medya üzerinden açıklama yapan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham de Brunson'un serbest bırakılmasından memnuniyet duyduğunu belirtirken eve dönünceye kadar kutlama için erken olduğunu söyledi.

Daha önce konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da mektup yazmış olan Kuzey Carolina Senatörü de attığı mesajda Thom Tillis, Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Pence'e, Senato ve ABD Dışişleri bakanlığına çabaları için teşekkür etti ve "Eve dönmesini bekliyorum" dedi.

Yakın zamanda ABD'nin BM Daimi Temsilciliği görevinden istifa ederek gündeme oturan Nikki Haley de sosyal medyada Brunson'un ailesi için yapılan duaların karşılığını bulduğunu belirterek "İki yıl adaletsizce tutuklu kaldıktan sonra şimdi derin bir nefes alabiliriz. Evine hoş geldin. Sen özlendin" ifadesini kullandı.

"BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Özellikle Orta Doğu'da bulunan ve Brunson Davasını yakından ve yerinde takip eden Rahip William Devlin'de bir açıklama yaparak "Rahip Brunson eve gidiyor. Mahkemeye, Türkiye'ye ve Başkan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Rahip Brunson, Türkiye'den Ayrıldı! İşte O GörüntülerRahip Brunson, Türkiye'den Ayrıldı! İşte O Görüntüler MHP Lideri Bahçeli'den Rahip Brunson'ın Serbest Bırakılmasına Sert Eleştiri: Milli Vicdanı Rahatsız EtmiştirMHP Lideri Bahçeli'den Rahip Brunson'ın Serbest Bırakılmasına Sert Eleştiri: Milli Vicdanı Rahatsız Etmiştir AK Parti'den Dikkat Çeken Rahip Brunson Açıklaması: Yargının Bağımsız Olduğunu GördülerAK Parti'den Dikkat Çeken Rahip Brunson Açıklaması: Yargının Bağımsız Olduğunu Gördüler ABD'li Rahip Brunson Duruşması Öncesi Dolar Düşüşe GeçtiABD'li Rahip Brunson Duruşması Öncesi Dolar Düşüşe Geçti Cumhurbaşkanlığından Brunson Açıklaması: Türkiye, Hukuk Devletidir, Trump'a HatırlatınızCumhurbaşkanlığından Brunson Açıklaması: Türkiye, Hukuk Devletidir, Trump'a Hatırlatınız Türkiye ve ABD Arasında Krize Neden Olan Rahip Brunson, Bavullarını Hazırlarken GörüntülendiTürkiye ve ABD Arasında Krize Neden Olan Rahip Brunson, Bavullarını Hazırlarken Görüntülendi Rahip Brunson Kararı Sonrası Hükümetten İlk Açıklama: Bağımsız Türk Yargısı Bir Karar AlmıştırRahip Brunson Kararı Sonrası Hükümetten İlk Açıklama: Bağımsız Türk Yargısı Bir Karar Almıştır CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Rahip Brunson Açıklaması: Darısı Harp Okulu Öğrencilerinin BaşınaCHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Rahip Brunson Açıklaması: Darısı Harp Okulu Öğrencilerinin Başına ABD Başkan Yardımcısı Pence'ten Rahip Brunson Açıklaması: Trump'ın Güçlü Liderliği SayesindeABD Başkan Yardımcısı Pence'ten Rahip Brunson Açıklaması: Trump'ın Güçlü Liderliği Sayesinde Trump'tan Brunson'ın Serbest Kalmasına İlk Tepki: Bunun İçin ÇalışıyoruzTrump'tan Brunson'ın Serbest Kalmasına İlk Tepki: Bunun İçin Çalışıyoruz Rahip Brunson'ın Serbest Kalması, Sosyal Medyayı İkiye BöldüRahip Brunson'ın Serbest Kalması, Sosyal Medyayı İkiye Böldü ABD'li Pastör Brunson 4. Kez Hakim Karşısına Çıktı, Tanıklardan Bir Tanesi İfadesini DeğiştirdiABD'li Pastör Brunson 4. Kez Hakim Karşısına Çıktı, Tanıklardan Bir Tanesi İfadesini Değiştirdi Rahip Brunson Davasında Kararın Açıklanmasının Ardından Doların İlk TepkisiRahip Brunson Davasında Kararın Açıklanmasının Ardından Doların İlk Tepkisi ABD Basını: Brunson'a Karşılık Hakan Atilla Serbest BırakılacakABD Basını: Brunson'a Karşılık Hakan Atilla Serbest Bırakılacak 4. Kez Hakim Karşısına Çıkan Brunson, Eşi ile Göz Göze Gelince Ağlamaya Başladı4. Kez Hakim Karşısına Çıkan Brunson, Eşi ile Göz Göze Gelince Ağlamaya Başladı Mahkeme, Brunson'a 3 Yıl, 1 Ay, 15 Gün Hapis Cezası Verdi, Serbest BırakıldıMahkeme, Brunson'a 3 Yıl, 1 Ay, 15 Gün Hapis Cezası Verdi, Serbest Bırakıldı Amerikalı Rahip Andrew Brunson Kimdir?Amerikalı Rahip Andrew Brunson Kimdir? Brunson Mahkemede Son Sözlerini Söyledi: Masumum, Beraatimi İstiyorumBrunson Mahkemede Son Sözlerini Söyledi: Masumum, Beraatimi İstiyorum

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.