'Robin Hood' Üsküdar'da ortaya çıktı

'Robin Hood' Üsküdar'da ortaya çıktı
İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki gecekondu mahallelerinde, zarf içerisinde para dağıtan gizemli hayırsever, Üsküdar’da ortaya çıktı. Mahalle bakkallarına veresiye borcu bulunan kişilerin hesaplarını kapatan hayırsever, bu kez Üsküdar’da kitap dostu bakkal Kamber Bozan’a 15 bin adet kitap hediye etti.

İstanbul'un dar gelirli semtlerinde içinde 1000 lira bulunan zarflar dağıtan ve 'Robin Hood' olarak adlandırılan hayırsever bu kez Üsküdar'da ortaya çıktı. Kitap dostu olarak bilinen ve çocuklara sürekli kitap hediye eden Bakkal Kamber Bozan'a 15 bin adet kitap hediye etti. Kitapların bir kısmı bakkalda okurlarını beklerken, bir kısmı ile bakkal Kamber Bozan'ın adına kütüphane açılacak.

Bakkal Kamber Bozan, "Ben akşam bakkalda oturuyordum. Akşam saat 23.00 kadar açığız saat 21.30 civarında kapı çalındı. 3 genç arabayla geldiler selam vererek içeri girdiler. Koliler ile elinde kitap getirdiler ben de sordum. Bu kitaplar nereden geliyor diye onlar da bu kitapları Robin hood göndermiş dedi, çok güzel dedim. 15 bin kitap, ben de yerim olmadığı için benim adıma köylere gönderseniz olmaz mı? Onlarda olur dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.