Rus Savaş Uçakları, 22 Gün Sonra İdlib'i Vurdu!

Rus Savaş Uçakları, 22 Gün Sonra İdlib'i Vurdu!
Rusya Hava Kuvvetleri, 22 günün ardından İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesine hava saldırısı düzenledi.

Rusya Hava Kuvvetleri, 22 günün ardından İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesine hava saldırısı düzenledi. Bölgede silahlı muhaliflerin yanısıra, 3 milyonu aşkın sivilin yaşadığı tahmin ediliyor. Stratejik konumdaki İdlib'de yaşanabilecek herhangi bir çatışmanın, Türkiye ve Avrupa'ya büyük bir göç dalgasını tetiklemesi ihtimali bulunuyor.

RUSYA, 22 GÜNLÜK SUSKUNLUĞUN ARDINDAN İDLİB'İ VURDU

Suriye Ordusu, gerilimi azaltma bölgesi İdlib'in etrafına askeri yığınak yapıyor. Uluslararası camiadan yapılan tüm uyarılara rağmen Rusya Hava Kuvvetleri, 22 günün ardından İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesine hava saldırısı düzenledi. Suriye Ordusuyla eş zamanlı düzenlenen operasyona, Suriye Ordusu 4'üncü Zırhlı Tümeni top atışlarıyla destek verdi. Hama'nın Jurin ilçesine konuşlanmış 4'üncü Zırhlı Tümen ayrıca gerilimi azaltma bölgesinin sınırındaki, El Ghab Vadisindeki Karkur ve Kastun tepelerini bombaladı.

Rusya, İdlib bölgesine operasyon hazırlığı yapan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a destek veriyor.

İDLİB İRAN'DAKİ ZİRVEDE KONUŞULACAK

İdlib konusu 7 Eylül'de Tahran'da İran, Rusya ve Türkiye liderleri arasında yapılacak zirvede de masaya yatırılacak.

BÖLGEDE 3 MİLYONU AŞKIN SİVİL YAŞIYOR

Bölgede silahlı muhaliflerin yanısıra, 3 milyonu aşkın sivilin yaşadığı tahmin ediliyor. Esed güçlerinin, İran ve Rusya'ya bağlı birliklerle beraber katliam yapmasından korkuluyor.Birleşmiş Milletler İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunuyor. Stratejik konumdaki İdlib'de yaşanabilecek herhangi bir çatışmanın, Türkiye ve Avrupa'ya büyük bir göç dalgasını tetiklemesi ihtimali bulunuyor.

TRUMP'DAN ESAD'A İDLİB UYARISI: YÜZBİNLERCE İNSAN ÖLEBİLİR

ABD, Avrupa ülkeleri ve Türkiye, İdlib'de düzenlenecek kanlı operasyona karşı çıkıyor. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Suriye'de Beşşar Esedrejiminin İdlib'e "düşünmeden" saldırmaması gerektiğini belirterek, "Ruslar ve İranlılar bu muhtemel insanlık trajedisinde yer alarak derin bir insani hata yaparlar. Yüzbinlerce insan ölebilir. Olmasınamüsade etmeyin" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.