Rusya Ve Çin, İlk Dolarsız Ticaretini 2019 Yılında Gerçekleştirecek

Rusya Ve Çin, İlk Dolarsız Ticaretini 2019 Yılında Gerçekleştirecek
Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dimitriev, fonun 2019 yılında Çin ile ilk defa ulusal para birimleriyle ticari işlem yürüteceklerini açıkladı. 2019 YILINDA START VERİLİYOR Dimitriev, ilk alışverişlerin 2019 yılının başında yapılacağını belirterek, Çin Kalk

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dimitriev, fonun 2019 yılında Çin ile ilk defa ulusal para birimleriyle ticari işlem yürüteceklerini açıkladı.

2019 YILINDA START VERİLİYOR

Dimitriev, ilk alışverişlerin 2019 yılının başında yapılacağını belirterek, Çin Kalkınma Bankası ile mevcut değeri 10 milyar dolara tekabül eden Çin Yuanı tutarında bir fon üzerinde anlaştıklarını söyledi ve Çin'in Heilongjiang bölgesinde bir yerel fon oluşturulduğunu ifade etti.

PROJELER DEĞERLENDİRİLİYOR

Doğu Ekonomik Forumu'nda konuşan Dimitirev projelerin hali hazırda değerlendirildiğini, ilk yatırımların 2019 yılında gerçekleşeceğini söyledi.

PUTİN, İLK SİNYALİ 2016'DA VERMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2016 yılında yaptığı bir açıklamada Rusya ve Çin'in yabancı pazarlara bağımlılığı azaltmak için yerel para birimleriyle ticaret yapabileceğini söylemişti.

2015 yılından beri düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu, Rusya'da düzenlenen en büyük forumlardan biri. Forum, Rusya'nın Uzak Doğu ticaretine ivme kazandırmayı ve Rusya ile uluslararası yatırımcılar arasındaki bağlantı kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.