Sağlık Bakanı’ndan Ambulans Yanıtı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel soru önergesinde "Manisa İli 112 Komuta Kontrol Merkezinde çalışan personelin cumartesi ve pazar günleri yemek ihtiyacını karşılamak için Manisa Devlet Hastanesi ile istasyon arasında ambulans ile yemek taşındığı iddiası tarafınızca bilinmekte midir?" diye sordu.
Soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı, Manisa İl Sağlık Müdürlüğünde yemek taşıma işlerinin hizmet aracıyla yapıldığını belirterek, "Ambulans ile yemek taşındığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.
Bakan Akdağ, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde daha önceden ambulans olarak kullanılmış ancak donanım ve üstyapım özellikleri bakımından ambulans vasfını yitirmiş ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan ambulansların müdürlüklerce ambulans hizmetinden çıkarılarak hizmet aracına dönüştürüldüğünü ve dönüştürülen bu araçların genellikle malzeme taşıma amaçlı kullanıldığını ifade etti.
-"2004 MODEL ESKİ BİR AMBULANS"-
Sağlık Bakanı, Manisa İl Sağlık Müdürlüğünce ihtiyaç halinde yemek taşındığı belirtilen aracın 2004 model eski bir ambulans olup ambulans vasfından çıkarılmış bir araç olduğunu vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.