Şanlıurfa'da Suriyeli Ve Türk Aileler Arasında Silahlı Kavga Çıktı: 1 Ölü, 3 Yaralı

Şanlıurfa'da Suriyeli Ve Türk Aileler Arasında Silahlı Kavga Çıktı: 1 Ölü, 3 Yaralı
Suriyeli aile ile Dağ ailesinin çocukları sokakta oyun oynarken birbiriyle kavga etti.

Suriyeli aile ile Dağ ailesinin çocukları sokakta oyun oynarken birbiriyle kavga etti. Evlerine dönen çocukların durumu anlattığı aileleri sokağa çıkıp, kendi çocuklarının haklı olduğunu ileri sürerek birbirleriyle tartışmaya başladı.

İKİ AİLE BİRBİRİNE SOPALARLA, TÜFEKLERLE SALDIRDI

Kısa sürede büyüyen tartışma, 2 ailenin telefonla haber verdikleri yakınlarının da gelmesiyle büyüdü ve taraflar birbirlerine balta, bıçak, sopa, taş ile tüfekle saldırmaya başladı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polislerin müdahalesi ile sonlandırıldı. Kavgada bir minibüse tüfekle ateş açılması sonucu hasar oluştu.

AYNI AİLEDEN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 KİŞİ İSE YARALANDI

Kavgada vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Mahmut, Mesut, Mehmet, Murat ve Müslüm Dağ kardeşler olay yerine çağırılan ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Mahmut Dağ, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yeri ve hastanede güvenlik önlemi alan polis, kavgaya karışanların yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

"BAHSE KONU OLAN 8 ŞAHIS, SİLAHLARIYLA BİRLİKTE GÖZALTINA ALINMIŞTIR"

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, "29.09.2018 Perşembe günü akşam saatlerinde ilimiz Eyyübiye ilçesi Osmanlı Mahallesinde mahalleli gençler arasında yaşanan tartışma sonucu çıkan ve ailelerin de karışması ile büyüyen kavga neticesinde; bir şahsın tabancayla ateş etmesi sonucu 1 vatandaşımız vefat etmiş, 3 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız devlet hastanelerimizde tedavi altına alınmıştır. Bahse konu olayla ilgili 5'i erkek, 3'ü kadın olmak üzere 8 şahıs olayda kullanılan silahla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Eyyübiye ilçesi Osmanlı Mahallesi başta olmak üzere il genelinde her türlü güvenlik önlemleri alınmış ve gerekli adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Şanlıurfalı kardeşlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha büyük bir sükûnet ve sağduyuyla hareket edeceklerine inanıyor, vatandaşlarımızın olası tahrik ve provokasyonlara prim vermemelerini ve özellikle sosyal medya üzerinden yayılmaya çalışılan yanlış ve asılsız haberlere itibar etmemelerini diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

"MAALESEF İSTENMEYEN OLAYLAR MEYDANA GELMİŞTİR"

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi;

''İlçemizin Osmanlı Mahallesi'nde maalesef istenmeyen olaylar meydana gelmiştir. Bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Eyyübiye Eğ. ve Ar. Hastanesi'nde yaralıların durumunu hakkında bilgi aldık. Sükunet ve sühuletle çözülemeyecek sorun yoktur.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.