50 yıl önce Balıkesir'de hobi diye başlayan mandalina üretimi dev bir sektör oldu

Balıkesir’in Havran ilçesinde 1970 yılında Rize’den getirilen fidanlarla başlayan mandalina üretimi binlerce tona ulaştı. Mandalinanın hasat yolculuğu İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi.

Balıkesir'in Havran ilçesinde 1970 yılında hobi maksatlı Rize'den getirilen fidanların dikimiyle başlayan mandalina yetiştiriciliği bu yıl binlerce tona ulaştı.

Sabah saat 06.00'da yola çıkan mandalina kesim işçileri, ilk kesime sabah gün ağarır ağarmaz başlıyor. Kadınlar tarafından ağaçların üzerinden makaslar ile kesilen mandalinalar erkek işçiler tarafından kasalanarak paketleme tesislerine sevk ediliyor. Paketleme tesislerinde ebat ve renklerine göre ayrılan mandalinalar yıkandıktan sonra paketlenerek Türkiye'nin bir çok haline sevk ediliyor. Balıkesir'in Havran ilçesinde üretimi yapılan satsuma cinsi mandalinalar genellikle İstanbul, Bursa ve Trakya bölgesinde rağbet görüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri