AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getiren, Kanun Hükmünde Kararnameler ile ilgili düğüm bugün çözülecek. Geçen hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanan ancak görüşülemediği için, kurulması planlanan KHK Komisyonu "nu da bu yüzden tehlikeye girdi. KHK'lar yarın Genel Kurul gündemine gelmezse, CHP, AK Parti'nin önerisi olan KHK Komisyonu'na üye vermeyecek. AK Parti ise bU kez komisyon yerine heyet teklifi götürecek.
AK Parti'nin muhalefet partilerine, OHAL süresince çıkarılan KHK'ların, Genel Kurul'dan önce kurulacak bir komisyonda partilerin belirlediği birer temsilcilerle istişare edilme teklifine henüz yanıt gelmedi. CHP, Genel Kurul gündeminde bulunan KHK'ların görüşülmesi şartıyla, oluşturulması planlanan komisyona üye verecek. MHP ve HDP ise henüz bir karar vermiş değil.
-AK PARTİ MUHALEFETE KOMİSYON DEĞİL, HEYET TEKLİFİ GÖTÜRECEK-
AK Partili kurmaylar, bugün muhalefet partileri ile yeniden temasa geçecek. Bu kez KHK komisyonu teklifi ile değil, KHK'lar konusunu istişare etmek, varsa muhalefetin önerileri doğrultusunda yapılacak değişiklikleri gözden geçirmek amacıyla partilerden ve Hükümetten birer temsilciden oluşacak bir heyet oluşmasını isteyecek. Muhalefet partilerinden gelecek yanıta göre hareket edecek.