İçişleri Bakanı Efkan Ala, nüfus müdürlükleri ile imzalanan ikili anlaşmada belirlenen esaslar çerçevesinde Kimlik Paylaşımı Sistemine bağlanan muhtarların, sorumluluk alanı içindeki kişilerin kimlik bilgilerini görebildiğini söyledi.
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı, nüfus müdürlükleri ile imzalanan ikili anlaşmada belirlenen esaslar çerçevesinde Kimlik Paylaşımı Sistemine bağlanan muhtarların, sorumluluk alanı içindeki kişilerin kimlik bilgilerini görebildiğini belirtti.
İçişleri Bakanı, kişilerin talepleri doğrultusunda bu sistem üzerinden "Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi", "Nüfus Cüzdanı Örneği" ve "Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi"nin köy muhtarları ile sınırlı olmak üzere "Evlenme Ehliyet Belgesi" düzenleme yetkisine de sahip bulunduğunu bildirdi.