Alışverişte file dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Poşet kullanımlarını azaltmak üzere plastik poşetleri ücretlendirdik ve hedefimiz yıllık poşet kullanımı 40 adede düşürmek. Buradan bir gelir beklemiyoruz sadece kullanımı azaltmak istiyoruz. Eskiden olduğu gibi filelerimizle, bez çantalarımızla alışverişe gideceğiz. O çantaları da birkaç defa kullanacağız. Alışverişlerimizde bunlara dikkat edersek çok daha iyi olur” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) gelenekselleşen Çevre Ödülleri törenine katıldı. Bakan Kurum, yapılan çevre ve atık düzenlemelerine ilişkin bilgiler vererek gelecek hedeflerinden bahsetti. Sıfır Atık Projesi kapsamında 2023 yılı beklentilerinin yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlamak olduğunun altını çizen Bakan Kurum, “Bu projeyle atıkları kaynağında ayrıştırıyoruz ve bu ayrışan atıkları ger dönüşümde kullanıyoruz. Organik atıkları da komposto haline getirip üretimde kullanmak üzerine bir proje” dedi.

Kurum, katı atık düzenleme hizmetine ilişkin olarak “2002 yılında ülkemizin yüzde 23'üne katı atık düzenleme depolama hizmeti verilmekteydi, bugün yaklaşık yüzde 75'ine düzenli depolama hizmeti veriyoruz. Bu da bin 142 belediye ve 55 milyon vatandaşımıza hizmet anlamına geliyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri