Almanya korona önlemlerini gevşetiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, korona virüs tedbirlerine yönelik yaptığı açıklamada, 800 metrekareye kadar olan dükkanların 20 Nisan'da, lise seviyesindeki okulların ve berberlerin 4 Mayıs'tan sonra kademeli olarak açılacağını duyurdu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 eyaletin başbakanı ile Covid-19 gündemiyle video konferans yöntemi ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın açıklaması gerçekleştirilen Merkel, alınan yeni kararları açıkladı. Korona virüs salgınının yayılmasının engellenmesi için yaklaşık 4 haftadır geçerli olan önlemlerin gevşetilmesi ise toplantının ana gündem maddesi oldu.

Covid-19'a karşı herhangi bir ilacın ve aşının henüz bulunmadığını belirten Almanya Başbakanı Merkel, 800 metrekareye kadar olan dükkanların 20 Nisan'da açılacağını bildirerek dükkanlarda sosyal mesafe ve diğer önlemlerin uygulanmasına dikkat edileceğini belirtti. Lise seviyesindeki okulların 4 Mayıs'tan sonra kademeli olarak açılacağını duyuran Merkel, kurallara uymak suretiyle berberlerin de 4 Mayıs itibariyle açılacağını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri